torsdag 5 juli 2012

Orly, Grave mistake

 Jo alltså. Jag kan ju inte hålla mig borta från rött någon lång stund. Det är ju trots allt min älsklingsfärg. Och om det nu är så att jag har ett tjusigt rött i lådan, i form av Grave mistake från Orlys Dark shadow-kollektion, så...

 

Det är en mörkt röd det här, med en dragning åt brunt. Inte riktigt vinrött utan mer som väldigt mogna körsbär. Ser smaskigt ut med andra ord.


Lacket har en bra opacitet och täcker okej med ett lager men bättre med två. Så här i efterhand ser jag att tummen kunde ha varit i behov ett ett tredje lager, men man kan ju inte bry sig om allt. Formulan är egentligen helt felfri, men ändå blir det en massa kladd utanför. Vet inte om det beror på penseln som jag har svårt att vänja mig vid, jag tycker den är lite väl sladdrig, eller om det kanske är aningens rinnigt trots allt. Det var nämligen en del stänk på min mattidning när jag var färdig.


Rött var det ja. Och så är det ju något Strindbergjubileum i år. "Röda rummet" således. Jag skulle kunna svära lite här, men jag nöjer mig med att säga att jag inte tyckte den var värst bra. (Hela kultur-Sverige skriker av förskräckelse.) Överhuvudtaget tycker jag att Strindberg är ganska kass (nu skriker de ännu högre). Han var en bättre konstnär än författare. Tycker jag. Men boken är ju röd i varje fall.

Betyg 3/5

7 kommentarer:

 1. Sträng svensklärare tvingade mig att skriva uppsats om Strindberg i nionde klass. Har inte läst nått av honom utan bara väldigt mycket _om_ honom och hatar honom intensivt enbart pga den uppsatsen. (Epic fail som uppgift betraktat med andra ord :p )
  Så låt kultur-Sverige skrika säger jag ^^

  SvaraRadera
 2. Snygg färg, och härligt pretto matchning ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju läst den och faktiskt inte ens för så länge sedan. Har för mig att jag utnämnde den som sämsta bok det året... ;)

   Radera
 3. vet du, jag är ju svensklärare och jag är inte heller så förtjust i Strindberg. Jag gillar honom som dramatiker mer än som prosaförfattare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halleluja! Jag trodde det var lag på att ääääälska Strindberg om man var svenskalärare (eller en av kultur-Sverige), så det känns ju trevligt att du inte är "en av dem". ;) Och jag håller med - bättre dramatiker än prosaförfattare,men jag vidhåller att han var allra bäst när han höll i penseln och inte i pennan. ;)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!