onsdag 4 juli 2012

H&M, Atlantic

Det här lacket har stått otestat ett bra tag nu. När jag var på min senaste shoppingrunda på H&M såg jag att de var på rea nu. Det fanns flödigt kvar av den beiga varianten i samma flasktyp - inte riktigt lika rikligt av Atlantic. Så skynda fynda? Om det inte redan är försent.


Jag blev kär i det här i flaskan. Jag trodde jag skulle få en grönturkos skönhet med guldskimmer på naglarna. Det var visst ett grönt metallic. Det mörknar lite i kanterna, men inte mer. Upplever det som ljusare på riktigt än vad mina bilder visar, tycker det ser teal ut här och det tycker inte jag. Jag tycker det är grönt.


Jag hade ganska så rejält med dåligt ljus när jag lackade igår, så jag var osäker på om det verkligen täckte så bra som jag inbillade mig med två lager lack, så jag målade på ett tredje. Jag tror nog att det hade räckt med två egentligen, men kameran kan vara så oförlåtande ibland.
Appliceringen var smärtfri, lacket hamnade där jag ville ha det. Kan vara idé att vara noggrann i konturen, för de olika lagren lägger sig gärna ovanpå varandra snarare än att smälta ihop, om ni förstår vad jag menar. Man ser alltså om det blivit ojämnt i nagelkanterna, det är inte lacket som vallat sig. Penseldrag blir det som regel när det gäller metallic, men inte i överdriven mängd här. Torkar snabbt också, härdat och klart efter en kvart eller mindre med Seche Vite uppepå.


Idag ska min (och älskade makens) kamera på utflykt, så jag stapplade upp onödigt tidigt (för mig alltså - jag ska inte följa med kameran) för att fotografera i någorlunda ljust ljus. Och tidigt på morgonen, innan mitt morgonte, orkar inte min hjärna och min kropp samarbeta för att hitta något bättre än en Disneyfilm att matcha med. Gick på namnet här, Atlantic/Atlantis. Skiljer ju bara en ynka liten bokstav där på slutet. Jag försöker samla på mig Disneyklassikerna, de där med nummer på ryggen. Det finns 50 hittills och jag har 39 av dem. Just den här har nummer 40 på ryggen och tillhör inte favoriterna. Ganska medioker film, om ni frågar mig. And don't get me started on könsrollerna i Disneyfilmerna. Trots att jag älskar dem kan jag inte låta bli att bli aningens trött där.

Betyg 3/5

3 kommentarer:

  1. Snyggt lack! Men håller fullständigt med vad gäller könsroller i Disneyfilmer. Visst blir man lite matt ibland?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt trött emellanåt. Man har ju lite att jobba med over there.

      Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!