söndag 8 juli 2012

China glaze, I'm with the lifeguard

Jo, man skulle kanske behöva en badvakt en dag som denna, finns viss drunkningsrisk om man går ut. Så att säga. 


I'm with the lifeguard kommer från årets sommarkollektion från China glaze med namnet Summer neons. Alla färgerna i den här kollektionen är kanske inte neoner direkt, utan färgstarka rackare med skimmer i sig. Livräddaren här tycker jag dock kan räknas in som en neon, tycker mig kunna minnas den här färgen från illgrön frisyrgelé, sjalar, strumpor och tröjtryck från min tonårstid. Då utan det guldiga skimret dock.


Konsistensen är lite seg på det här. Jag tycker den känns tjock och svårlackad. Tre lager målade jag på för att få det opakt och fritt från kala fläckar (utom på höger lillfinger). Eftersom det var stört omöjligt att måla de tunna lagren jag föredrar så känns det lite tjockt på nageln och har svårt att härda. Det ville även följa med när jag lackade på överlacket och ser lite korvigt ut här och var.
Skimret gör annars att det inte blir så där plastmatt som neoner tenderar att bli, utan det får en vacker sidenliknande yta. Jag vill ju helst ha mina lack blanka så jag tjoffar på med överlack, i det här fallet Poshé då det är lite mer rinnigt än Seche vite, som drog med sig lacket...


Och hur i attan matchar man ett neongrönt nagellack? Men mycket möda och stort besvär, skulle det visa sig. Till slut bestämde jag mig för att de små små bladen på den här träskålen - dessutom med lite guld - fick duga bra. Skålen har jag nere i min yogastudio och förvarar värmeljus och småpryttlar i.

Betyg 3/5

8 kommentarer:

 1. Hejsan!

  Är ny i det här med nagellack. Jag undrar lite smått, eller ganska mycket faktiskt, vad Poshé är för något och vart man hittar det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Poshé är ett överlack som är snabbtorkande, det vill säga snabbar på torkningen av hela manikyren. Jag har köpt mitt från en amerikansk webshop (första flaskan fick jag dock som gåva) och vet inte om den går att hitta i fysisk butik i Sverige. Annars kan jag rekommendera Seche Vite som är lite segare i konsistensen men som är galet bra och lättare att hitta. Finns bland annat på Kicks och Åhléns.

   Jag köpte mitt Poshé här: http://www.nailsupplies.us/ och därifrån är det alltid bäst att beställa de 9 lack som får plats i flat rate-boxen, så att frakten inte blir så dyr.

   Lycka till!

   Radera
  2. Tack för ditt svar. Jag har testat Seche Vite men tycker att det blir så segt fort och drar med sig lacket så därför är jag nyfiken på vad det finns mer på marknaden. ;o)

   Radera
 2. Själv älskar jag det här lacket. Så underbart neonigt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite jobbigt att lacka med, vilket drog ner mitt helhetsbetyg. Men färgen går ju inte va för hackor direkt.

   Radera
 3. Sett detta på många bloggar nu och jag är fortfarande lika sugen på detta, helt och hållet min färg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde väl tänka mig att det skulle vara precis i din smak. Man har väl anat ett och annat om man läser din blogg. ;)

   Radera
 4. Mycket härlig och uppiggande färg!

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!