fredag 13 april 2012

"Holo"fredag: Gina Tricot Rain forest + LCN G10

Idag blir det fusk, för jag har inte holo utan prismatiskt glitter istället. Har jag haft förr utan att Skimmerskuggan smällt mig på fingrarna, så jag vågade mig på det igen. I morgon ska jag handla, bokcirkla och fira världens sötaste mamma som fyller år. Min mammas favoritfärg är grön, så jag bestämde mig för att det skulle vara gröna naglar på hennes dag. Valet föll på att testa nyförvärvet Rain forest från Gina Tricot. Sedan toppade jag med glitterlacket med det spännande namnet G10 från LCN.


Min ursprungsplan var att bara göra några accentnaglar med G10 då jag tyckte glittret såg så pass tätt packat ut i den klara basen. Jag hade fel. Det är faktiskt ganska så lite glitter som följer med upp på nageln, så jag bestämde mig raskt för att bara lägga det i ett lager över Rain forest. Glömde dock helt bort att fotografera Rain forest ensamt, men det syns rätt så bra ändå.


G10 innehåller alltså små hexagonala prismatiska glitter blandat med ännu mindre runt dito glitter. Även om det var mesigt glest så gillar jag verkligen den prismatiska effekten i det här. Sprak sprak.

Över till Rain forest. Det här är det första av Gina Tricots lack jag testar, om man bortser från att jag använt baslacket en vecka nu, som jag köpte samtidigt. 3 lack för 99 kronor är ett rätt så förmånligt pris så jag var inte sen att testa. Jag älskar verkligen den här färgen som är mjuk och behaglig mot ögat.
Formulan hade kunnat vara bättre, det ville gärna ner i nagelbanden och jag hade svårt att få det jämt. Det är tre lager här och det funkar då jag har korta naglar, men jag gissar att det hade varit flammigt och krävt fler lager på längre naglar. Jag tyckte också att det var svårt att få upp lagom med färg med penseln och var tvungen att doppa om för flera naglar. Eller så var det jag som drog av för mycket mot flaskhalsen. Välj önskat alternativ.


Ett halsband i grönt med glaspärlor och kristallbollar får bli fredagens matchning. Trevlig helg!

Betyg: 3/5 för båda.

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Funderar på hur det skulle se ut på ett riktigt mörkt blått lack, som en stjärnhimmel hoppas jag. Kommer testas snart.

   Radera
 2. Jag gillar att det är så glest. Blir lite annorlunda då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade det också, blev bara lite förvånad eftersom jag trodde det var tätare packat. Men lite spritt över nageln är ju också snyggt även om jag trodde det skulle bli accentnagel. :)

   Radera
 3. Jag gillar den där gröna färgen. Snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, är mycket nöjd med mitt val där inne på Gina. :)

   Radera
 4. Fint som 17! Rain forest verkar vara den perfekta gröna, jag måste också haffa mig ett exemplar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Kommer nog traska iväg till GT och köpa på mig tre lack till. Minst.

   Radera
 5. Det blev jättefint med det glittret över Rain Forest!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar det mer och mer ju mer jag tittar på det. Just nu tycker jag det ser ut som morgondagg på gräsmattan på försommaren. Och det är ju aldrig tråkigt att se. :)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!