fredag 9 mars 2012

Holofredag: Sminkan, Darth Vader

Ibland undrar jag om Skimmerskuggan insåg vad hon gjorde när hon utnämnde fredagar till holofredag. Jag kan gissa att det är fler än jag som planerar dagar och veckor i förväg om vad man ska pryda de små tassarna med för att fira helgens ankomst. Bra gjort där, Skimmris! uppskattas verkligen!

Men innan vi tittar på mitt val för denna holofredag vill jag be om ursäkt för det trasiga nagelbandet jag även kommer visa. Förr bet jag på naglarna, nu händer det att jag istället biter på nagelbanden och igår var jag där igen och slamsade till det. Till fördelarna hör att det svider så in i håvete nu att jag kommer låta bli i flera veckor framöver. Varning utfärdad alltså.


Holofredag för mig har de senaste veckorna även blivit science fiction-fredag, då jag burit de franken/sprankenlack jag fick av sötnosen Sminkan, alla med namn från sci fi. Här är det sista av de färgade lacken, men jag är även förärad med ett holoöverlack (med det bästa namnet ever) som kommer rädda massor med holofredagar framöver. Det här är dock Darth Vader. Kunde ju knappast fått ett bättre namn, känner jag.


Alla de här bilderna är tagna en bit bort från fönstret. Gissa hur holo det skulle bli om jag fick sol på det. Jag skulle antagligen behöva solglasögon då. Eller massor med skattkistor att lägga allt guld i, ni vet det där som sägs finnas i slutet på regnbågen. För här är det regnbågar vill jag lova. Ja jädrar i min lilla låda! De har liksom inget slut - bara fortsätter och fortsätter i all oändlighet. Love!


Även grundfärgen bjuder på mer än en överraskning. Man skulle ju kunna tro att ett lack som döpts till Darth Vader skulle vara svart som natten, men Sminkan berättade för mig att det här i grunden är ett lila lack med svart i. Jag vet inte om det är holot eller basfärgen som gör det, eller en kombination av de två, men jag ser blått, grönt, orange och massor av guld i det här. Det är med andra ord så tjusigt att jag nästan måste nypa mig för att inse att jag inte drömmer.

För er som undrar är det tre lager av Darth Vader, det var lättlackat och snabbtorkat. En riktig dröm alltså. Stackars er som inte har det.


Och vad matchar man med? Darth såklart! Här i trippelupplaga alltså. Dels nagellacket, dels en plansch (som fortfarande sitter i vardagsrummet för vi har inte bestämt oss för vad vi ska byta ut den mot) samt en pjäs från Star Wars-schacket. Darth Vader är svarts drottning....

Betyg - nämen nej, inte den här veckan heller. Skalan räcker inte riktigt till när det kommer till dessa franken/sprankenlack som mina kära bloggvänner skickat till mig. Hur betygsätter man sådant liksom?

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det borde du bli. Det hade jag blivit om jag sett det någon annanstans än på mina naglar. :)

   Radera
 2. Jag minns att jag droppade i lite blått faktiskt, nu när du säger det. Guld vet jag dock inte. Det måste vara från holot. Darth Vader har ju något litet gott inom sig så hans lack kan ju inte vara helsvart. ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har nog rätt där, jag tror också guldet kommer från holot.

   Darth Vader har nog mer än bara lite gott i sig. Egentligen var han ju mest manipulerad och lurad av den verkliga ondingen, Palpatine. Det finns ju stunder man tycker riktigt synd om Darth/Anakin.

   Radera
 3. Det är verkligen kul att så många gillar det! Jag är också alldeles holofredagsbesatt själv :)

  Darth Vader här är ju en riktig skönhet! Tjusigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Holofredagar är ungefär bäst! Höjdpunkten på lackveckan ungefär. :)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!