tisdag 21 februari 2012

Nubar, Iris dust

Idag tog jag äntligen mod till mig och lackade på Iris dust från Nubar. Efter jättebesvikelsen  med Peacock feathers satt det långt inne att lacka på den här. Tänk om jag skulle bli lika besviken en gång till. Det blev jag inte. Men jag blev inte värst förtjust heller.


En duokrom alltså. Smörkola och rosa. Jag hade hoppats att den skulle vara rödare. Jag hade även hoppats att det inte skulle krävas 5 lager och att det inte skulle krympa på nageln. Men det gjorde det, och det har det gjort. Torktid lång och seg. Har hack överallt. Synd.


På sätt och vis är det snyggt som bara den, men på ett annat sätt är det ganska platt fall på den här. Jag gillar verkligen de guldiga smörkolatonerna i det, men den där mörkaste rosa nyansen gör ingenting för mig. Om jag lyckas vinkla nageln så att det mörkt rosalila får en gyllene skiftning är det däremot så vackert att jag nästan börjar le. Nästan...


Och hur tänkte jag med matchningen här? Jag tänkte inte alls, är svaret. Jag tog bara det som var mest rosaish och som stod närmast. Det visade sig vara en flaska med Body splash i melondoft, prytt av den där katten som avslöjar att det inte är mitt utan snarare tillhör Lilla E. Hon har varit på bio med sin farmor och bror idag, och sett "Mästerkatten" i 3D. Sedan dess har hon mått illa. Åksjuk. Trist.

Betyg 3/5

11 kommentarer:

 1. Lackade också med detta idag och kan säga att jag hade kunnat kopiera ditt inlägg rakt av! Shit vilken tunn formula och som du skriver, krymper och hack överallt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror den skulle funka bättre om man lade den över något annat, men vad? Svart skulle göra det alldeles för mörkt, annars brukar ju det vara bra under duokroma.
   Blir ju inte långvarigt det här....

   Radera
 2. Jag älskar Nubars lack i övrigt men de duokroma är ingen höjdare. Har ett helt gäng i lådan, men de bara står där, inte inte ens testat alla av dem, gav upp halvvägs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite väl blaskiga. Om jag får tycka. Knappt någon färg alls med första lagret. Då VET man att det kommer bli jobbigt.

   Radera
  2. Ja, blaskiga är helt rätt beskrivning!

   Radera
 3. Håller med om att de inte är något vidare. Har en av Nubars duokroma som jag blev riktigt besviken på. Det åkte av innan jag målat klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nubars duokroma är jag helt klart färdig med. Inga mer.

   Radera
 4. Jag gillar det här lacket! Det är snyggt... Men jag försökte inte ens ha det själv utan jag la två lager på svart.. Kanske kan vara något att prova?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderade på att lägga det över svart redan från början eftersom jag hört att det skulle vara galet skirt, men jag var rädd för att det skulle bli för mörkt då jag upplever lacket som ganska ljust. Ska nog testa det över ett nudelack i varje fall. Men först har jag 10.000 (nåja) andra lack jag vill testa.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!