tisdag 28 februari 2012

Essie, Orange it's obvious

Ett nytt försök med det lack Chilipojken valde ut åt mig igår. Han gillar orange, eller älskar snarare, så det var ju egentligen ingen svår sak att lista ut att han skulle välja det kvarvarande orangea lacket i otestade lådan till sin lilla mamma. Idag valde jag dock att inte lägga på något överlack...


Jo, det är ju liksom självklart att det är orange, precis som namnet på lacket säger: Orange, it's obvious. Krämlack till det, och det enda jag valde att klicka hem från Essies vårkollektion Tour de finance (eller Navigate her, har hört båda). Jag har dessutom lyckats få tag på ett lack med den gamla penseln, alltså inte den nya platta "konsumentvänliga" utan den gamla hederliga runda för salongsbruk. Tydligen. Nu har jag inte testat den nya så jag säger inget om den, men jag har aldrig haft problem med Essies pensel, så för mig blev det mest ett "meh" när jag hörde att de ändrat den. Varför laga något som inte är trasigt?


Allt dräll ner i nagelbanden beror helt och hållet på att jag var för lat/dum/disträ/ för att dra av tillräckligt med färg mot flaskhalsen. Lyckades spilla lack utanför på långfingret. Ja ja, det försvinner när jag tvättar händerna sedan. I övrigt har jag två lager lack här, och inget topplack alltså. Lyckades ju sabba min Seche Vite igår, och ekonomin tillåter inte köp av en ny för tillfället, så jag får köra utan. Ypperligt tillfälle att testa normala torktider med andra ord. Det här torkade snabbt. Till skillnad från igår när det aldrig torkade, trots det där topplacket som påstår att det är snabbt.... Fortfarande sur över det.


Eftersom det var så självklart att lacket är orange kändes det givet att jag skulle gå på det namnet och matcha med en apelsin. Eftersom apelsin heter orange på engelska... Ibland känner jag att det är synd att jag inte har någon hemma att göra en high five med, när jag är så där oerhört vitsig. Med andra ord: An orange, it's obvious.

Betyg 3/5. Mest för att jag känner att jag redan har det här. Tämligen ounikt, men snyggt.

4 kommentarer:

 1. Navigate her heter kollektionen, står både på essies hemsida och FB-sida! Vet att förvirringen är stor om namnet haha! Tycker detta är urläckert, kanske skulle vara tjusigt matt också... !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade också för mig att det var Navigare her, men har läst Tour de finance på x antal bloggar, så jag blev lite förvirrad. Och för lat för att ta reda på hur det förhöll sig. ;)

   Radera
 2. Det är ett extremt bra lack även om det kanske inte skriker unikt om det. Superformula, verkligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo formulan är det alls inga fel på, inte färgen heller. Bara det att det känns som om jag redan har det. Lite snopet sådär. Men det blir ju lätt så när man snöar in på en viss färg.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!