måndag 27 februari 2012

Diss: Depend Quick & Shine Top coat

Det är visst inte meningen att jag ska få ha något nagellack idag, så nu ger jag upp och gör ett nytt försök imorgon. Den här gången är det dock inte lacket i sig det är fel på, utan topplacket. Eftersom jag fick skit i min Seche Vite med förra manikyren bestämde jag mig för att plocka fram reservtopplacket från Depend till Chilipojkens orangea val. What a mistakea ta makea!


Till att börja med - man döper inte ett lack till Quick & Shine om det inte är det. Det torkar inte snabbt alls. Tvärtom så är det så segtorkat med det här på att det just nu, 30 minuter efter lackning, fortfarande är så segt att jag kan flytta runt lacket på nagel. Det är som en klump av segt gelégodis på nageln. Inte attraktivt alls.
Dessutom - och värst av allt - det missfärgar lacket! På bilden ovan lade jag tillbaka lite av det orange på långfingret för att visa skillnaden. Det blir liksom en mjölkig hinna. Istället för att vara ett vackert lysande orange lack, så blev det en dämpad korallorange. Kanske till och med med en dragning åt blått, för jag tycker mig kunna se en blå nyans i flaskan.

Betyg 1/5. Eftersom det är det lägsta jag har. Nu åker fanskapet i soporna!

9 kommentarer:

 1. Men det är ju inte okej nånstans. Det måste vara fel på flaskan! Nog förstår väl Depend också att man inte kan göra ett överlack som ändrar färgen på lacket under?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slängde precis två flaskor, och båda hade den där blåaktiga tonen. Samt att det förvadlade lacket till tuggummi. Skitformula. Gör om gör rätt.

   Radera
 2. Jag har hört fler som dissar detta.... Inte bra betyg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fullkomligt värdelöst! Då spelar det liksom ingen roll att det är billigt. :(

   Radera
 3. Jag har slutat använda mitt Depend Topplack. Det har hänt att jag lackat på eftermiddagen och ändå vaknat dagen efter med "lakansmärken" på alla naglar. Inte OK någonstans...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan för övrigt rekomendera Kicks egna topplack om man vill ha något någorlunda vettigt för en billig peng. Ligger på ca 35-40 kronor.

   Radera
  2. På något sätt kan jag ta att det är segtorkat, om man nu inte slänger in ordet "quick" i produktnamnet, men att det ändrade färgen? Inte okej. Sedan var det väl inte helt kul att ha någon tuggummiliknande massa på naglarna i 2 timmar heller.

   Tack för tipset, ska kolla upp det om jag någonsin tar mig utanför kvarteret igen. ;)

   Radera
 4. Målade naglarna igår vid 20.30, gick och lade mig vid 23 och vaknade imorse med lakansmärken över alla naglarna! Så jag var tvungen att googla på om nån fler än jag haft detta problem och då hittade jag ditt inlägg. Håller med dig, skitöverlack! Den åker i soporna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så dåligt att jag fortfarande fnyser när jag ser det på butikshyllorna.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!