onsdag 18 januari 2012

Essie, School of hard rocks

Det känns på något sätt som om jag inte är den enda på planeten som tänker på filmen "The school of rock" med Jack Black när man sitter med en flaska av det här Essie-lacket i handen. Bra film, men frånsett namnet inga övriga likheter. Fick inte lust att dra på mig ett enda par leopardtights eller färga håret lila när jag lackade på. Satt bara lite stillsamt och nynnade på "Teacher's pet". Ooooh lalala!
Ja, men nu är det alltså School of hard rocks, vi ska ägna oss åt. Ett nagellack från Essies Coctail Bling-kollektion som jag hade turen att vinna i Total Beautys julkalender. Inspirationen är alltså juvuler här, och inte musik. En helt annan typ av "rocks" alltså.
Jag har jättesvårt att bestämma mig för vad det här är för färg. Den är för blå för att vara en grön, och för grön för att vara en blå. Den är inte turkos och inte teal och inte heller petrol. Fast spontant känner jag nog att jag vill kalla den för en grön petrol. Alltså gör jag det. Och så är det ett krämlack.


Jag vet att många tycker att Essie har smala och jobbiga penslar, men till den skaran hör inte jag. Tvärtom har jag inga problem alls med det här. Täcker bra med två lager, torkar fort och har en milt behaglig färg.
Mina tankar dras (gällande färgen alltså) till jugendstilen - sirliga kvinnosilhuetter, vinglas med etsade blommor, läderinbundna böcker, kanske ett glas absinthe eller två. Elegans helt enkelt. Det är ett elegant lack, klassiskt och vackert. Milt och behagligt för ögat. Det gör inget väsen av sig med är ändå en tydlig markör. Passar finfint till mina mysbyxor med andra ord.


Hade jag haft filmen "School of rock" i min ägo så hade den varit den givna matchningen. Nu har jag inte det utan gick från rum till rum här hemma och letade utan att hitta någonting alls att matcha med. Var på vippen att ge upp när jag såg att texten på min handkrämstub i varje fall är snarlik. Det här är alltså vad jag smörjer tassarna med, Atrix Intensive protection creme. Finns säkert på en Ica nära dig. Jag har med mig den sedan barnsben då min mamma alltid hade en tub sådan här handkräm bredvid sängen när jag var liten. Nu är det jag som har det, en vid sängen och en i badrummet. Skulle inte skada om den sjönk in lite snabbare i huden, men den har en mild behaglig doft som jag gillar och den gör sitt jobb. Och så är den billig och lätt att få tag på.

Betyg 3/5. Inte helt övertygad faktiskt, även om det är elegant.

6 kommentarer:

 1. Själv tycker jag det är skitsnyggt!
  Måste köpa mig det snart...

  Och: Jack Black! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jack Black är ju bara för go'! Är det bara jag som tror att hans fru och hans barn skrattar väldigt mycket?

   Radera
 2. Jag älskar det här lacket! Det är så vackert och jag kallar det en dammig kall grön. Det är underbart, vilsamt och edgy elegant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är superelegant! Rädd för att det skar sig mot mina mysbyxor idag. ;) Borde kanske ha testats till en kall Gimlet och den lilla svarta istället? :)

   Radera
 3. Jag tycker också att det här ser superfint ut. Inte tillräckligt fint för att jag ska få ett riktigt ha-begär, men det är en sådan där nyans som alltid funkar att lacka naglarna med för min del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Funkar lika bra på anställningsintervjun som på partajet.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!