onsdag 31 augusti 2011

Nyx, Las Vegas

Nyx var julis månadslack hos Nailmail och i min beställning hamnade den här gröna skönheten. För ett grangrönt glitter/skimmerlack bara måste man älska! Eller?


Slutresultatet är underbart vackert, men vägen för att nå dit var icke rolig. Basen är nämligen väldigt skir och lite jellylik. Således var jag tvungen att måla på ganska många lager för att få det så täckande jag vill. Fyra stycken kanske inte låter så farligt, men då är två av dem ganska generösa. Annars hade jag väl suttit här och lackat än...

Det syns inte på mina bilder, eftersom jag bara visar min vänsterhand, men på högerhandens naglar finns mer än en lite kalare fläck vid nagelbasen där lacket helt sonika följde med penseln när jag lackade sista lagret. Orkade inte bry mig, men det betyder helt klart att det här inte kommer få sitta i 4 dagar.

Eftersom det är så pass tjockt med lack så är torktiden aningens seg. Yttorrt blir det ganska fort, men det tar ett tag att få det att torka på djupet, trots Seche Vite. Tror jag måste skriva ett hyllningsinlägg om Seche Vite snart. Eller räcker det om jag säger att det är det bästa snabbtorkande överlacket jag testat? Så pass att jag inte tycker jag behöver leta mer.

Färgen då? Mörkt grön med mikroglitter, även det grönt. Jag matchar mot basilika bara för att låta kontrasten visa hur mörkt det är. Jag tänker på julgranar, och någon sådan har jag inte i närheten. Och eftersom jag fortfarande är sjuk och inte orkar leta igenom hela huset så valde jag det första jag lade ögonen på. Basilikan på köksbänken. Den kommer troligtvis bli basilikasås att ätas tillsammans med kycklingnuggets. Eller pesto.

Betyg 2/5. Jag älskar färgen, men det vete 17 om jag anser att det var mödan värt.

6 kommentarer:

 1. Ja det är ju jättevackert. Sitter och beundrar naglarna mest hela tiden. Alltså är det så mycket tråkigare att jag inte gillade formulan. Men jag kommer nog inte att ställa det i skamvrån för det.

  SvaraRadera
 2. Färgen är ju underbar, synd på formulan då

  SvaraRadera
 3. Visst är det trist. Jag kan fortfarande göra märken i det fast det gått timmavis sedan jag lackade på det. Synd på ett så vackert lack.

  SvaraRadera
 4. En av favoriterna vad gäller färg. Jag brukar ha underkläder till det, antingen i matchande grönt eller en nude för att slippa vnl.

  SvaraRadera
 5. Ja, underkläder hade ju helt klart varit på sin plats här, men det visste jag inte förrän det var försent. Typ. Sen föredrar jag att testa lacken på egen hand för att se vad de går för. Och just här blev jag lurad för det ser så opakt ut i flaskan. Men som sagt - färgen är underbar och jag kommer absolut använda det igen. Då med underkläder.

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!