måndag 29 augusti 2011

Zoya, Faye

Igår sade jag att jag inte orkade blogga upp den här lacket, men idag så är jag så pass uttråkad att gör det i varje fall. Förkylningar är verkligen inte roliga. Alls. Sovit som en kratta i natt. Nåja, jag har lite mindre feber idag i varje fall. Alltid något att glädja mig åt.

Faye är ett av lacken i Sunshine-kollektionen från Zoya, som jag har hyllat tidigare. Faye var det första av dem jag provade på och det var innan jag skaffade den här bloggen så därför har jag inte visat det här förut. Tycker dock det är på sin plats att jag visar det även här, så jag fotade om det när solen ändå tittade fram, och sedan har jag visat alla Sunshine-lcken som jag har. Vill fortfarande ha Apple också...

Faye är ett lite svårdefinerat lack. Jag har sorterat in det bland de lila (jag färgsorterar i min Helmer) men frågan är om det inte är väldigt mycket åt det rosa hållet. Dessutom innehåller Faye så mycket guldglitter att det nästan är mer guld än lila/rosa. Eller doukromt. Fast det är det ju inte. Dessutom med en frostig finish, fast varm. Am I making sense? Antagligen inte.

Matcha det blev således ganska svårt, men så såg jag chansen att få visa upp vilken nörd jag är och att förklara mitt bloggnamn lite närmare.
Star Trek alltså. Next Generation närmare bestämt. På det (lila) omslaget till säsong 4 syns inte bara självaste Enterprise utan även kaptenen Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) och besättningsmannen Data (Brent Spiner).
Data är min favoritkaraktär i hela Star Trek, oavsett serie. Spock i all ära, men Data har en särskild plats i mitt hjärta. Sålunda blev jag Mrs Data på ett Star Trek-forum för en herrans massa år sedan, och det sitter i.
För er som undrar kan jag berätta att Data är en android, alltså en människoliknade robot, därav de gula ögonen. Han är stark, tålig och ett vandrande uppslagsverk. Vad han inte har är mänskliga känslor och det är hans mål i livet - att bli mer mänsklig. I filmen "Generations" väljer han att installera ett känslochip, med varierande resultat.

Åter till Faye. Hon ska ju ha ett betyg också, den lilla raringen. 5/5 - såklart. Hon är ju underbar.

9 kommentarer:

 1. Så det är därifrån ditt bloggnamn kom ifrån :)

  Ett väldigt vackert lack!

  SvaraRadera
 2. Carina: Jepp. Man är väl en nörd. ;)

  SvaraRadera
 3. Kerstin: Visst är det. Är galet kär i det, faktiskt.

  SvaraRadera
 4. You’re preaching for the choir sister! ;D Jag är också barnsligt förtjust i Star Trek! Fast inte orginalserien dock, den har inte åldrats väl :p Tror att Voyager är favoritserien faktiskt, fast det kan man ju inte säga till de mer konservativa nördarna utan att bli lynchad :)

  SvaraRadera
 5. Jag skulle nog heta Mrs Worf i så fall. Han är min favorit och jag kan inte förlåta honom att han inte gifter sig med mig. Därför jag hatar Deep Space Nine. Eller okej, inte hatar... Blir upprörd av. :D

  SvaraRadera
 6. Cactus: Tur att jag inte är en konservativ nörd då. ;) Jag hittade Star Trek genom filmerna, och sedan blev det Next Generation och Voyager. Min favorit är helt klart Next Generation, men det kanske du listat ut.

  Sminkan: Worf? Men han är ju så... bister. Och har så knölig panna. Säger hon som gillar killen med gula ögon och guldhy. ;)

  SvaraRadera
 7. Men jag är ju kär i Darth Vader också. Han är också bister. Och astmatisk. Och inte så kyssvänlig med tanke på hjälmen. Men han har en kick ass theme song. Och han är... sexig. Bistra män är nog sexiga. Kankse är det basrösten? Vem vet... Worf och Darth är alla fall mina män. :D

  SvaraRadera
 8. En vecka senare hittar jag Sminkas senaste kommentar och skrattar så jag gråter! Dart Vadet sexig! Fast jag håller med om att han har bästa temalåten ever.
  Älskade maken är ett riktigt jobbigt Star Wars-fan. Han kan sisådär varenda replik utantill. Det är lite påfrestande att se A new hope med honom.
  Har du inte redan sett dem rekommenderar jag Star Wars-specialavsnitten från Family Guy med Stewie som Darth. Ondskan personifierad. ;)

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!