tisdag 23 augusti 2011

Biltema: AC Cobra

En öppen bil minsann! De är detaljerade de här rackarna och om man kikar noga kommer man se en gubbe i varenda en. Med hjälm. Man måste ju tänka på säkerheten! Det kan gå fort i kurvorna och med lite otur kan man sladda av.


Jag valde den här bilen av tre anledningar. Dels är den sådär härligt bullig som jag tycker om att bilar är, dels såg jag direkt hur jag skulle lacka den på mina naglar och så såg jag chansen att få lacka med King Arthur från A-England. Det är det grå lacket. Det vita heter kort och gott White och kommer från H&M:s springnails kollektion om 4 småflaskor. Kan inte ha varit en alltför populär kvartett, för jag såg flera av dem på min lokala H&M sist jag var där i helgen.

Det här är mitt första försök till en tejpmanikyr och som synes hade jag lite problem med att få tejpen att hålla tätt. Alltså har det blödit in lite grått på det vita och det blev inte en sådär krispig linje som jag hade hoppats på. Men det är en fin kombo i varje fall.

Nu lite om lacket jag så gärna ville använda, det härligt grå King Arthur från A-England. Den här skimrande skönheten är helt klart min grå favorit. Sedan har vi ju den här karaktären det är döpt efter...
Kung Arthur - pojkkungen som drog svärdet ur stenen och blev kung över hela Britannien. Mannen som svingade Excalibur och ledde riddarna runt det runda bordet. Gift med Guinevere och sviken i kärlek av henne och sin förtrogne Lancelot. Dödades av Mordred, som i vissa versioner av legenden var hans son.

Älskade makens kommentar:
AC Cobra var frukten av att en liten engelsk sportbilstillverkare på 1960-talet skohornade ner en stor amerikansk V8 i liten lätt tvåsitsig sportbil. Resultatet blev en övermotoriserad bil med hårresande prestanda. Den tillverkades inte i några stora antal och en originalcobra är idag en dyr och eftertraktad bil. Populariteten har skapat en marknad för replikor och man kan idag i princip köpa en byggsats och bygga sin egen Cobra, dock ingen AC.
Modellen är gjord av spanska Ninco i deras populära Classicserie där vissa utgångna modeller betingar löjligt höga priser på E-bay. Denna var dock ett fynd i en engelsk webshop för ett par år sedan.

2 kommentarer:

  1. Lurigt lurigt. När jag började läsa, efter att ha tittat på de två första bilderna, undrade jag vad tusan du höll på att svamla om ett vitt lack. Det vita såg ut som blänket i ett riktigt blankt lack, Såg först i de senare bilderna att det var en målad vit rand.

    Coolt.

    Ja den där bilen har man väl sett en del versioner av ute på vägarna, mest röda tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Versioner av Cobran? Du menar nog sportbilar i största allmänhet gissar jag. De har en tendens att vara röda. Och så ÄR det ju en snygg modell...

    SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!