onsdag 22 juni 2016

Grön Onsdag: L'Oréal, Vert absynthe

Idag är sista chansen att delta i bloggens födelsedagsutlottning. Bidrag efter midnatt godkänns tyvärr inte - vinnaren dras av random.org i morgon så fort jag kommer ur sängen. För att delta KLICKA HÄR!


Idag är det dock onsdag och onsdagar är gröna, både hos Vackra och Underbara Karin och här.
För ett tag sedan uppdaterade L'Oréal sina nagellack och kom ut med en hel bunt snygga färger. Det första jag provade är så klart ett som heter Vert absynthe - är man absintfantast så är man. Jag har som sådan druckit en del gröna absinter genom åren, men jag har aldrig stött på en absint som är militärgrön. Vert absynthe är alltså inte absintgrönt, utan kakigrönt som lutar åt gult.


Penseln är utmärkt och lacket är exemplariskt lättmålat. Det här är två lager, men då upplevde jag att det kanske inte var helt opakt så ett tredje lager hade inte skadat.
Det torkade snabbt. Tyvärr missfärgade det mina naglar lite, men det kan jag leva med. De är så missfärgade ändå...Matchar så klart med ett glas absint, både i sin outspädda form och efter louchning. Det här är Grön Opal från Svensk Absint - inte bara en av de godaste absinter jag vet utan även en av de mörkast gröna. Färgen på Vert absynthe är inte ens i närheten av den äkta varan alltså.

Betyg 3/5. Grön Opal får 5/5. Finns i Systembolagets beställningssortiment - om du bor i Örebro även på butikshyllorna om du har tur. Den säljer slut fort nämligen.

Wednesdays are green at Karin's blog Vacker och Underbar and today also here. 
When L'Oréal upgrades their polishes and relesed a bunch of new colours I had to grab the one named Vert absynthe. I really love absinthe! Vert absynthe is not absinthe green though as you can see in the matching pictures where I matched it to the tastiest and darkest green absinthe I know, Grön Opal from Swedish destillers Svensk Absint. Yes - I know one of the owners - lucky me! In Sweden we can get it at Systembolaget if we're lucky, but if you want your own check out Absintes.com. I matched the polish to the absinthe both in it's pure form and after I louched it and the colour isn't even close.
Vert absynthe is more a military green polish leaning yellow. This was two coats but I should have used a third. The brush was really good and the polish was easy to apply and dried fast. It stained my nails a bit but not too bad. They're pretty yellow as it is anyhow.


6 kommentarer:

 1. Jag skulle kalla färgen på äkta Absint för guldgrön. Vert Absynthe är vackert ändå, fast jag tänker militärgrönt, kanske lite extra för att flaskan liknar en granat =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst ser den ut som en granat! Eller en sådan där flaska badskum min mamma hade på badkarskanten när jag var liten. :D
   Absint är absolut guldgrönt, Vert absynthe är mer militärisk.

   Radera
 2. Jag gillat verkligen denna,det skrek mitt namn då jag köpte den, men så gillar jag de lite udda gröna lacken jade den på förra gröna onsdagen❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar udda gröna jag med, men det här tyckte jag egentligen inte var så udda - bara inte absintgrönt. Men det är fint, bara inte särskilt speciellt i mina ögon.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!