Sidor

tisdag 21 juni 2016

OPI, Pussy Galore

För att delta i bloggens födelsedagsutlottning, klicka här.

Jag är nästan arg på själv över hur lite jag avskyr det här lacket. Jag menar - titta på det! Det har egentligen alla fel i boken om man är jag för det är mesigt ljusrosa och framför allt - det är ett sandlack. Och jag tycker ju inte om texturlack. För bövelen!


Pussy Galore överraskar alltså ganska rejält. Det är en ljus, ljus rosa med en aning silverskimmer och som synes smälter det nästan in i mina bleka händer. Jag borde inte gilla den här färgen, men jag trivdes alldeles förträffligt med den.


Och så har vi ju det här med att det är ett texturlack - där jag överraskande nog inte störs värst mycket av texturen. Det ser knottrigare ut än vad det känns på nageln. Jovisst går jag där och pillar på det, men jag får inte rysningar av skrovligheten. Snarare är det nästan lite...mysigt? Behöver jag tänka om helt när det kommer till sandlack? Gick det att lära en gammal hund att sitta? Kanske.
I övrigt är det här tre lager av Pussy Galore och de torkade ganska långsamt eftersom man inte använder topplack, men det var lätt att lacka med i varje fall.


Hur man vet att det var ett tag sedan jag bar det - vår rododendron har blommat över för länge sedan. När den väl blommar gör den det med de här underbart vackra rosavita blommorna. Kunde inte låta bli att sticka in näven i en klase av dem.

Betyg 3/5

Can you teach this old dog to sit? Maybe. I should really dislike this polish since I don't like too pale pinks, even if there's also a bit of silvershimmer - this almost vanishes into my hands - and I really don't like textured polishes. Or maybe I do? These few from OPI that I have tested hasn't bothered me as much as I thought they would. They're not as gritty as they look in my pictures, mostly just a bit rough. Difficult to leave alone though, and I'm there touching it almost constatly. Like turning a ring on your finger - something you just do without thinking about it.
This is three coats of Pussy Galore. It dried quite slowly since you don't use any top coat on it, but it was easy to apply.
Matching with our rhododendron that blooms in May with these pink turning white blossoms.

Bildkälla The Telegraph
I do believe the polish was inspired by this blouse, the one Pussy Galore wears in the stable when she wrestles a bit with James Bond before they take a different kind of roll in the hay.
Pussy Galore was played by Honor Blackman and is the Bond-girl that lives in the end of the movie "Goldfinger". Two others are killed off.
Pussy Galore has, besides from one of the silliest names in Bond history, also a whole troop of pilots which she is the leader of. The name of this troop? Pussy Galore's Flying Circus. If you ever wondered where Monty Phyton's Flying Circus got their name from, now you know.

2 kommentarer:

  1. Det var en riktigt fin färg-hade det inte varit ett sandlack så hade det varit ett toppen vardagslack.

    Lite ironiskt är det att Pussy Galore har ett sådant otroligt fånigt namn, när hon spelas av en så cool kvinna som Honor Blackman.

    SvaraRadera
  2. Jag vet! Honor Blackman = hjärtögon. Pussy Galore också - förutom att jag har EXTREMA consent issues över den där scenen i stallet + det hemska namnet. Ian Fleming var inte direkt en feminist, det märker man lätt med vad han namnger Bonds erövringar. För i slutändan är det det de är.
    Jodå - kommer skriva om det på andra bloggen.

    SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!