fredag 22 januari 2016

OPI, Moonraker

Nädå - jag har inte lagt av igen. Jag har bara en låg och trött period just nu och har bland annat inte kommit mig för att tanka över bilder från datorn förrän nu.
Jag kommer däremot pausa i Skyfall-kollektionen efter det här lacket för jag har fått för mig att jag vill se filmerna innan jag skriver om lacket, och vi har precis tittat på "For your eyes only", filmen efter "Moonraker" som är dagens lack.


Och det passar väl utmärkt att den sämsta Bond-filmen ska vara namngivare åt det lack jag tycker minst om. Silvrigt grått med en antydan av grönt och kanske lite lila med om man kisar. Det hade kunnat bli så fint om det varit en duokrom, men det här är bara trist och tråkigt.


Som om det inte räckte med att lacket ser tråkigt ut så har det också en tråkig formula. Att penseldragen syns som på en krattad grusgång var väl ingen överraskning direkt, men att det skulle vara så rackarns besvärligt att måla med? Lite av en surprise faktiskt. Det blev kala fläckar, det rann och nåde mig om jag försökte gå över samma ställe två gånger med penseln. Straffet  för den förbrytelsen blev att all färg följde med.
Tre rätt så flödiga lager blev det till slut. Som tur var så var torktiden okej.


Sämsta Bond-filmen kallar jag "Moonraker" för och det är den förtjänt av. Det är så mycket larv och fånerier i den här att man himlar med ögonen. Och skurken ser ut som en flyttlåda med ett huvud på. Kuriosa. När man ser filmen innan den här, "The spy who loved me", så står det i eftertexterna att nästa Bond-rulle ska vara "For your eyes only". Men samma år som "The spy who loved me" kom det en viss film som utspelar sig för länge sedan i en galax långt, lång borta och bara för det blev det poppis med filmer med rymdtema. Så "Moonraker" är visst "Star Wars" fel.

Betyg 2/5

No - I haven't abondoned the blog again. I've just been feeling blue and tired for a while and part of that is to blame for my utter unability to put the pictures from my camera into my archive. I will take a break from th Skyfall-polishes after this one though, because I want to watch the films before I show the polish and we are on "For your eyes only" at the moment.
"Moonraker" is not only the worst Bond movie but also the ugliest polish of the collection so far. It's a silver grey that leans a bit green but also show tiny hints of purple. Had this been a duochrome it had been fantastic. Now it's just boring and flat. To make matters worse it was also a nightmare to use. Brush strokes and bald spots and it was runny and the polish came off if I tried to go over the same spot more than once. This is three generous coats that had an okay dry time.
If "Star Wars" hadn't come along and made pictures that took place in space popular, "For your eyes only" had been the film to be released after "The spy who loved me". So it looks like Darth Vader is to blame for the most ridicolous Bond film there is. "Moonraker" is so corny and stupid and the villain looks like a box with a head. 

The theme song is good though. "Moonraker" is the fourth Bond song sung by Shirley Bassey, after "Goldfinger", "Diamond are forever" and "Mr Kiss Kiss Bang Bang" from the film "Thunderball".


6 kommentarer:

 1. Det här var det lack jag tyckte minst om från kollektionen. Inte alls fint dessvärre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ett till jag inte direkt längtar efter att använda, men det här kommer nog ta bottenpriset.

   Radera
 2. It's okay :-)

  Haha I've been the same too! Not been about much!

  SvaraRadera
  Svar
  1. January can be soooooo dull.

   Radera
 3. Det är svårt med tråkig formula (tror att Alizarine var den enda, i mitt tycke och av dem jag sett alltså, som lyckades visa fram det lacket något så när fint). Jag hade nog slängt det i väggen. Har det månskensfärgade från Texaskollektionen, det får räcka:)
  Men å andra sidan är jag imponerad över att du ville ha hela kollektionen, inklusiv bottennapp, gör ditt bästa och svär - och ändå fått till ett inlägg som jag tycker är stört-skrock-roligt att läsa!X)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag ville ha hela kollektionen! Fixa idéer och sådant där. Jag har antagligen någon odiagnostiserad bokstavskombination för får jag en fix idé SÅ SLÄPPER JAG DEN INTE. Som att det inte räckte med att jag har social fobi, ångest och depression liksom.
   Jaja. Det kunde ha varit värre. Just idag kan jag skratta i varje fall. Även åt bottenlack som Moonraker. :D

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!