söndag 26 januari 2014

A England, Excalibur (new edition)

Ännu ett lack från A Englands The mythicals-kollektion som blivit omgjord är Excalibur. Och eftersom jag är en nörd och bland annat nördar över Arthur-legenden så måste jag så klart ha alla lack i kollektionen (och märket tydligen). Så ja - nya Excalibur-versionen fick pryda mina tassar tidigare i veckan.


Den nya versionen av Excalibur påminner mer om en rostig svärdsklinga än den högpolerade blanka som den gamla versionen var. Lite mer frost, sedan silver med guldstänk i och ja - det är så här jag tänker mig att Excalibur ser ut nu, när Lady of the lake har tagit tillbaka svärdet och haft det hos sig i botten av sjön i 1000 år. Lite anfrätt men fortfarande väldigt vacker.


Två lager, lättlackade och snabbtorkade. Jag lade på Seche vite så klart men mest för att jag ville ha det lite blankare och för att jag är van vid det. Inte för att det torkar matt eller så, men själva lacket är inte blankt direkt. Som sagt - jag tänker på en rostig svärdsklinga...


Precis som förra gången jag visade ett lack som heter Excalibur, så matchar jag med filmen med samma namn. Ett måste i dvd-hyllan om man är Arthur-nörd. Och det är ju jag!

Betyg 4/5

10 kommentarer:

 1. Jättefin, snyggare än originalversionen enligt mig. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt mycket snyggare faktiskt. :)

   Radera
 2. Passar verkligen dig! Är dock osäker på om det skulle göra sig på mina naglar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju vara lite si och så med vissa nyanser, men det här trivdes jag rätt bra i för att vara silver.

   Radera
 3. Mycket snyggare än originalet enligt mig! ;)

  SvaraRadera
 4. Åh, jag älskar också legenderna om Arthur! :D Tror jag läst alla böcker som fanns på bibblan under min uppväxt... Dock har jag inte så många av lacken i denna kollektion, får fixa det! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alla. A Englands alla utom Ballerina--kollektionen faktiskt. Behöver rätta till det...

   Radera
 5. Svar
  1. Mhm... Sådär så man suckar lite och ler. :)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!