onsdag 9 oktober 2013

Zoya, Darcy

Et tu, Zoya? Et tu? 


Underbar smörblommegul färg på Darcy (som jag kunde ha köpt för bara namnets skull på grund av älskar Jane Austen). Jag har färgen sedan förut så klart, men eftersom jag älskar gult, riktigt knalligt gult alltså, och Zoya släpper en sådan här skönhet så är det klart att jag "måste" ha den. Zoya brukar vara perfektion i flaskform. Brukar...


För precis som vanligt med gula lack så är det här ingen lättapplicerad historia. Här tänkte jag att Zoya kanske kunde ha lyckats där andra gått bet, eftersom Zoya brukat ha bra formula på sina lack. Men det här var lika svårapplicerat som vilket gult lack som helst. Fyra lager har jag här, eftersom det vägrar bli jämnt. Lagren gifter inte gärna ihop sig utan missar man lite så blir det gärna vallar, murar, ränder och gropar. Knepig formula överlag, den där där man inte kan måla tunna lager eftersom färgen inte riktigt "räcker till" (och jag har messmå naglar) och därför är man tvingad att ta lite flödigare lager så att det rinner ner i nagelbanden i stället. Segtorkat också. Jag målade det igår eftermiddag och kan fortfarande göra gropar i det eftersom det inte är helt härdat. Det här åker snart av.
Så... Jag är besviken på formulan. Jag trodde faktiskt att Zoya kunde ha levererat något bättre. Färgen är jättefin, men jag har liknande i samlingen sedan tidigare som faktiskt varit lättare att måla med.


Har en gul saftkanna att matcha med i varje fall.

Betyg 2/5

4 kommentarer:

 1. Du passar i gult nagellack, det gör inte jag till min stora sorg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är om jag skulle älska gula lack som jag gör om jag inte hade passat i dem. Och med tanke på hur jobbiga de är att lacka med finns det ju tillfällen man önskade att man inte vore så kär i gult. :)

   Radera
 2. Åh jag älskar också Jane Austen! Nagellacket är supertjusigt.

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!