söndag 9 juni 2013

China glaze, Budding romance

Avslutar gröna veckan med en riktigt fulsnygg sak, Budding romance från China glaze vårkollektion Avant-Garden.


När jag började måla med den här undrade jag var i helskotta jag höll på med. Det såg nämligen ut som barnbeck med lager ett och två. (För er som inte fött barn kan jag meddela att barnbeck är namnet på den nyfödda bebisens första bajs som är uppblandat med fostervatten. "Sådär" nice.) Lager tre gjorde det mer åt det olivgröna håll jag sett i flaskan (eller överkokta haricot vertes), men jag tyckte inte det var vackert för fem öre. Älskade maken däremot tyckte det var jättesnyggt, så därför fick det sitta kvar. Jag hade nog tagit av det inom några timmar annars, men efter ett halvt dygn ungefär började även jag tycka att det kanske inte var så dumt trots allt.


Tre lager alltså. Jelly. Surprise till mig som trodde det var en kräm. Hade lite rinniga tendenser och kändes lite studsigt på nageln. Sådär så att man tänkte att det aldrig i livet skulle torka och härda, men det gjorde det. Ganska så snabbt till och med, med Seche vite på toppen. Jag upplever det som rätt så opakt, men ändå lite flammigt. Lager ett och två undrade jag om det någonsin skulle täcka, men det rådde alltså lager tre bot på, när jag öste på lite.


Gissa vem som glömde att köpa oliver? Hur i helskotta kunde jag glömma att köpa oliver? Jag måste vara dum i huvudet eller något. Oliver eller kapris hade nog matchat det här löjligt bra.
Matchar i stället med denna porslinsskål anno det glada 80-talet. Har plockat med dem hemifrån min mamma och pappa eftersom de ville bli av dem (har fler skålar och djupa tallrikar i samma serie) och för mig bara skriker de barndomsminnen. Serien heter "Krokus" (Arabia) och det passar väl himla bra med Budding romance.

Betyg 3/5

17 kommentarer:

 1. Brrr ryser av din beskrivning, men ser snyggt ut tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på min första association så blev det ju riktigt bra till slut. :D

   Radera
 2. Jag älskar färgen och att det är en jelly ger det ett stort plus. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ju fulsnygga färger och det här är absolut en sådan.

   Radera
 3. Tyckte det var en gräslig färg innan och efter den beskrivningen tycker jag ju inte bättre om det >.< bläää!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaddå? Förstår iiiingenting. :o *ler lite oskyldigt*

   Radera
 4. haha.. barnbajsundervisningen fick jag otäcka bilder av men nu har jag hunnit skaka av mig det.. *förträngt för evigt* ..och jag måste säga att jag gillar detta lack och ska banne mig köpa det. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och när du målar med det, och första lagret penslas på, då kommer du minnas vad du läst. Moha. Moha. Mohahahahaha! ;)

   Radera
 5. Dina inlägg är så roliga! Lacket behöver jag nog inte, men en dos av dig behövs varje dag!

  SvaraRadera
 6. Först tyckte jag det var fulsnyggt men efter bajsinfon så ändrar jag mig till mindre snyggt ;) Krokus gillade jag däremot mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fulsnyggt. Fast kanske lite fulare än snyggare. ;)

   Radera
 7. Hade detta på naglarna bara häromdagen och jag kände mig också tudelad inför det. (min flaska hade dessutom läckt en väldans massa i frakten vilket inte gjorde min upplevelse bättre). Däremot gjorde jag inte den kopplingen som du gjorde, kanske för att det inte var jag som tog hand om de första blöjorna;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde ju jag. Med första barnet hann det dock inte hamna i någon blöja utan hamnade på mig... Så jag VET nog. :D

   Radera
 8. Vilken härlig färg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae... Häärlig vet jag inte. Speciell dock. :)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!