måndag 25 juni 2012

Biltema: Ferrari 250 LM

Förra året körde jag ett veckotema där jag matchade mina naglar mot några av älskade makens bilbanebilar. Det blev ett uppskattat inslag och jag bestämde mig redan då för att jag på något sätt skulle göra om det. Nu är det dags!

Förra gången var det jag som valde bilarna efter vad jag ville måla. Den här gången bad jag älskade maken välja bilarna. Överraskning för mig vad han skulle komma med. Fyra bilar fick han välja, för på fredag är det holodags. Ett kortare tema den här gången alltså.


Han fick alltså välja fritt, och nu vet jag att nästa gång jag säger så ska jag ha som förbehåll att det inte får vara vitt. I varje fall inte innan jag har hittat ett bra vitt lack att ha som bas istället för den gummimassa jag hittade här. Han valde i varje fall en blå Ferrari med vit fartrand. Jag valde att lacka med  blå Spending cash with Carl, och det vedervärdiga White, båda från H&M.


Ja, som ni ser. Eftersom den vita var tjock och seg och inte riktigt ville härda, var det svårt att få tejpen på den här tejpmanikyren att hålla tätt. Det blev bäst på lillfingret. Snett och vint blev det också. Ungefär motsatsen till snyggt med andra ord. Å andra sidan är Spending cash with Carl ett väldigt vackert blått lack, även om det är snäppet mörkare än bilen.


Älskade makens kommentar
Ferrari 250 LM från spanska Flyslot. Klassisk sportvagn från 1960-talet ofta använd i olika långlopp typ Le Mans (därav LM) eller som i detta fall ett 12-timmars på amerikanska Sebringbanan. Efter att ha sneglat på denna modell en längre tid kändes denna snygga blåmetallicvariant som ett givet köp. Den uppmärksamme kanske märker att Ferrarinamnet inte står på basen till lådan. Om man detaljstuderar modellen så är den också helt utan små gula märken av stegrande hästar. Anledningen till det är att det sen ett par år endast är en tillverkare av bilbanebilar som får göra Ferrariprodukter efter att Ferrari sålt dem en exklusiv licens. Dåligt av Ferrari att hålla på så tycker jag då det begränsar utbudet. Dock så kan det ju kringgås, som i detta fall då man väljer att inte sätta namnet på den fast man ändå vet vad det är.

5 kommentarer:

 1. Åh, vilket kul tema!

  Snygg bil och snygg blå färg på naglarna och du.. Det heter ju lite snett är inte lätt :)

  SvaraRadera
 2. Wiii! Å vad kul att biltemat kommer tillbaka :D Dels rolig nailart och kul matchningar, men så tycker jag som bilintresserad att det är jättekul att läsa om bilarna med :)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar båda de lacken. Bra val av färger och idé. Synd att tejpen svek dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jävla skittejp. Ungefär. ;)

   Radera
 4. Varför fastnade inte min första kommentar här tro :/ ...Jag tycker det är jättekul med biltemat igen! Jättebra matchning bortsett från tejpens ovilja att sammarbeta :)

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!