fredag 23 september 2011

Holofredag: A-England, Tristam

Nu är det fredag och helg ta mig tusan! Det ska vi fira!


Underbara Skimmerskuggan har kommit på den trevliga idén med holofredag, och nu hakar jag på. Det går alltså ut på att man på fredagar visar upp ett hololack. Jag tror jag har 5 stycken i samlingen, varav jag redan har visat de flesta, så var beredda på repriser samt att det inte blir så värst många holofredagar från mig. Men idag så!


Från A-England visar jag upp lacket Tristam, en mörkt blå bas med finmalt hologlitter. Om man inte har turen att få solens (eller lampans) strålar direkt på det, så ser det mer silverglittrigt ut. Stora J förstod inte alls vad jag pratade om när jag försökte förklara, men det kan ju i och för sig bero på att jag envisades med att säga hologram istället för holografiskt. Kanske har tittat på för många Star Trek-avsnitt när de är på holodeck... Eller - stryk det där kanske.
Målade på två lager, sabbade det totalt på pekfingret, men det torkade snabbt i varje fall.


Älskade maken har en moster som är bosatt i Grekland, och från henne kommer den här lilla lyckobringaren. Det är ett vakande öga och en vitlök som ska hålla olyckor och onda ting borta från vårt hem. Just den här hänger i köket. Vi har en till, fast större, som hänger vid altandörren.

Tristam himself hade kunnat behöva en sådan lyckobringare. Han var en av Arthurs riddare kring det runda bordet. På uppdrag av sin farbror for han över till Irland för att hämta farbroders brud, den fagra Isolde (Iseult). På resan över havet råkade de få i sig av en kärleksdryck, som var menad för Isolde och hennes blivande make, och de blev hopplöst och hjälplöst förälskade i varandra. Som så ofta förr gick det käpprätt åt helvete för de älskande tu, och döden skilde dem åt.

Betyg 4/5. Hade det varit mer regnbågar hade betyget höjts. Lite för scattared för att jag ska vara helnöjd.

8 kommentarer:

 1. Det är ju det, men två timmar i poolen pallade det inte med. Trodde jag inte heller.

  SvaraRadera
 2. Oj,oj så fint! Detta lacket vill jag också ha!

  Bra med vakande öga OCH vitlök, det måste ju bli bra :)

  SvaraRadera
 3. Ja, hittills har vi varit lyckliga tillsammans i vårt gula lilla hus. *tvi tvi ta i trä peppar peppar* ;)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar basfärgen i Tristam. Det är en väldigt behaglig blå.

  SvaraRadera
 5. Ja herreminje - den går inte av för hackor. Tycker den är det vackraste med lacket, faktiskt. Holon gör mig som sagt en anings besviken.

  SvaraRadera
 6. Håller med både dig och Sminkan om att basfärgen är underbar. Hade hellre skippat glittret helt och hållet tror jag istället för den fesiga holoeffekten.

  SvaraRadera
 7. Jo, lite så är det. Man får lite allt eller inget känsla. Eller så skulle det ha vara större hologlitter, då hade man kunnat förlåta det för då hade det varit ett helt annat lack. Liksom.

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!