lördag 9 augusti 2014

Pahlish, So not married

Det närmar sig slutet nu, snart har jag visat alla lacken från Pahlish Doctor Who-kollektion. Det här är det sista jag bär, men jag har ett till att skriva om sedan.
Att jag väljer att skriva om So not married idag beror på att jag igår såg de första swatcharna på IsaDoras kommande höstlack Autumn leaves, och om det inte är en dupe av So not married så är de i varje fall förvillande lika. Nu tillhör inte jag den där lyckliga skaran som får pressutskick så jag kan inte jämföra, men jag känner inte längre ett skriande behov av Autum leaves eftersom jag har ett likadant. Det här verkar vara slutsålt hos Pahlish, men chansen att få ett likadant/liknande lack är alltså stor. 


Och hur ser det ut då, nu när det var så förbonkat svårt att fånga all dess prakt på bild? Jo, det är en brun bas med glassflecks i guld och skimmer i rosa. Det ger ett vinröttguldigt intryck, eller något av ett brunt lack med kromatiskt skimmer. I extrema vinklar kan det glimta till i grönt också, men det är inte översvallande tydligt.


Jag tyckte det här var lite besvärligt att måla Mrs Datas naglar med. Lacket känns tjockt och tungt och det liksom trådar sig lite. Som tur är så är det väldigt opakt så jag behövde inte kämpa med mer än två lager. Det torkade lite matt, och ganska snabbt, vilket blankades upp med mitt älskade Seche vite.


Eftersom det här är ett Doctor Who-lack och han far runt i rymden en massa så matchar jag med ett väldigt vackert galaxhalsband jag fått av den underbara Cactus. Det är ett nagellackssmycke, som hon gjort bara till lilla mig. Passar ju utmärkt till en sci-finörd som mig.
So not married förresten. Det är Doktorns följeslagare Donna som väldigt tydligt påpekar att hon minsann inte är intresserad av Doktorn på något romantiskt sätt. Nähä du, nänä. Inte gift med honom minsta lilla. Lite därför hon är min favorit av Doktorns följeslagare. Hon vill ha äventyret - inte honom.

Betyg 3/5

I'm almost done with the Doctor Who collection from Pahlish, just one more to go. I think So not married has a dupe in the upcoming polish Autumn leaves from the Swedish brand IsaDora. I saw my first swatches of Autum leaves yesterday and realised I was wearing the same polish but from Pahlish. I'm not one of the lucky ones that recive press samples though, so I can't compare them, but they do look eerily similar.
This is a brown base with glassflecks in gold and a magenta pink shimmer. It gives the polish a vine red with gold impression, or maybe even a bit of a chromatic quality. In sharp angles you can see a bit of green in it.
This is two coats. A bit difficult to apply since it's very dense and a bit heavy on the brush. It dries somewhat matte, but quickly, so as usual I put some Seche vite on top for a bit of a shine.
The necklace is a gift from my blog friend Cactus, and is a galaxy made of nailpolish. I thought it would be a good matching object since the Doctor travel in space. And Donna, who says the line So not married, is my favourite companion, just because she very much do not fancy the Doctor - she's in it for the adventure.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag är ju inte missnöjd direkt, men det här var ett av de lacken jag hoppades mest på och det blev tyvärr inte kärlek. Bara tycka om.

   Radera
 2. Nice colour and that's coming from me who doesn't really like browns! But this one is appealing :-)

  What a cute necklace! That was nice of Cactus! I do miss her blogging :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Me too! I hope she'll get on it again someday. If she feels like it.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!