onsdag 25 september 2013

OPI, Fiercly Fiona

Ja men det var ju därför jag tröttnade på OPI. Jag hade förträngt den där breda penseln. Nu vet jag att breda penslar är poppis ute i stugorna, men jag har larvigt smala naglar och de breda penslarna är en styggelse då. Särskilt om de är supermjuka och sprider ut sig vid minsta lilla tryck, som när man målar naglarna till exempel, som fallet är med OPIs pensel.


Nu har jag dock suttit och suktat efter Fiercly Fiona sedan jag såg min första swatch på det så jag struntar i breda penslar och lackar på. Lacket kom med OPIs Shrek-kollektion för några år sedan och Fiona är fru träsktroll så jag antar att det här är menat att vara träsktrollfärgat. Ljust gult med en en aning grönt i säger jag. Jag ä-ä-ä-älskar gula lack och även om det här kanske inte var den mest smickrande färgen på mina händer så tycker jag om det väldigt mycket.


Ni vet det där med att det kan vara besvärligt att måla med gula lack? Fiercly Fiona är inget undantag. Formulan är lite vattnigt rinnig samtidigt som det känns segt och man gör klokt i att inte ha bråttom mellan lagren utan låta det torka till lite, bästa sättet att undvika bergslandskap på naglarna. Lagren gifter sig fint med varandra och det är inga problem att måla tunna lager, vilket är tur med tanke på att det här är fyra lager och jag kanske kunde behövt ett femte. Någon måtta får det vara dock.
Lite segtorkat också, även med Seche vite som hjälpt. Jag tycker dock att det här är så pass fint att det helt klart är värt besväret.


Jag hade såklart kunnat matcha med filmen som fick döpa kollektionen, men eftersom jag tycker att det ser bra mycket ut som dijonsenap på naglarna så föredrar jag att matcha med det. Äkta dijon det här, specialimporterad till lilla mig från min ömma moder när hon var i Dijon (bland annat) för ett tag sedan. Hon kan köpa presenter min lilla mamma.

Betyg 4/5

18 kommentarer:

 1. Jag tycker det var riktigt fint :) Kanske inget som skulle få tio poäng på mina naglar, men färgen är fin!

  SvaraRadera
 2. Jag är också svag för gula lack, och det här ser ju jätteläckert ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Besvärliga att måla med men SÅ värt det när det blir såhär.

   Radera
 3. Älskar Fiercely Fiona! Helt klart min favorit från Shrek-kollektionen. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det enda jag har från den kollektionen, så jag antar att det är min favorit också. ;)

   Radera
 4. Men så läcker färg, jag gillar verkligen sådana där konstiga giftiga färger och jag tycker det ser sk-tläckert ut på dina naglar, helt klart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Udda färger är lite favoriter och om de dessutom är gula så GE MIG DEM!

   Radera
 5. Åh vad fint det är! Jag gillar det så mycket, dock passar inte gult så bra mot min hudton. Det faktumet kanske ska ignoreras för den här raringens skull. Tack för att du swatchade det så fort :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gult kan ju vara svårt mot huden om det blir fel nyans, men alltså - jag bryr mig inte när de är så här snygga.

   Radera
 6. Väldigt fint! Oj vad jag gillar gula lack. Önskar bara de kunde se lika bra ut på mig också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår vad du menar men - BRING IT ON YELLOW! :)

   Radera
 7. Detta har jag velat köpa hur länge som helst men fortfarande inte kommit mig för... Och jag skulle inte ens tycka penseln var jobbig med mina fetbredlånga naglar! ;) haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Penseln är ju mitt största bekymmer här, så är det ju. :)

   Radera
 8. Gaaaah vad läckert på dig, jag har gigantiska svårigheter med gula lack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det här drar mot grönt så kanske...?

   Radera
 9. Jag är väldigt förtjust i Fiercely Fiona, jag också! Det är sådär lite härligt fulsnyggt! Håller med angående breda penslar, däremot. Jag förstår bara inte grejen. Det blir ju bara klumpigt och kladdigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad skönt att få medhåll! Alla ba: OPI har så HIMLA bra pensel! Prtöh säger jag om det. ;)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!