onsdag 27 juni 2012

Biltema: Lancia 037

Den mest komplicerade av de bilar älskade maken valde ut var den här till synes vita bilen, en Lancia tydligen. Han bär nämligen på en förkärlek för bilar med de klassiska Martini Racing färgerna vitt, blått och rött och det finns fler än en med de färgerna nere i hans samling.


Jag valde att använda mig av vitt lack från Depend den här gången, med nummer 31. Inte lika segt kladdigt som det avskyvärda från H&M jag använde häromdagen, men ändock mycket besvärligt. 3 lager krävdes för att få det någorlunda snyggt och när det äntligen torkat var jag för trött och sur för att nailarta på alla naglarna och nöjde mig med två.
Det röda är Formula one från Gina Tricot (passande namn kan man tycka) och det blå är Aqua baby från China glaze, ett av mina favoritlack som ofta pryder tårna. Konstigt nog ovisat här på bloggen än så länge.


När jag nöjd och belåten skulle visa det här för älskade maken insåg jag mitt misstag. För på bilen är det faktiskt så att det är en röd rand omgiven av två blå och sedan vitt runtom. Jag blev skitsur, men så kom älskade maken med de förlösande orden: "Det är ju din tolkning" och det har han faktiskt rätt i. Så det här är min tolkning av en bil med Martini Racing-färger. Även om det inte blev helt rätt så tycker jag faktiskt att det blev väldigt snyggt. Även om jag inte orkade göra det på alla naglarna...


Älskade makens kommentar
Lancia 037 från Ninco. Detta är nästan så bra det bara kan bli. En favoritbil, i favoritfärger från en favorittillverkare. Modellen är helt ny och släpptes för bara ett par veckor sedan och kom i ett paket förra veckan tillsammans med Jaggan i förra inlägget. Huvudtråden i min samling är rallybilar från olika tidsepoker. Lancia 037 togs fram enbart för att kunna tävla i Grupp B-reglementet som dominerade rallyscenen på 1980-talet. Bilen vann märkes-VM för Lancia 1983 och var då den sista bakhjulsdrivna bilen att göra det innan fyrhjulsdriften helt tog över.

8 kommentarer:

 1. Snyggt. Ser ju ut som polkagris. :)

  SvaraRadera
 2. Håller med Pamsan! Ser godisaktigt ut :) Jättefint.

  SvaraRadera
 3. Riktigt snyggt! det här är min favorit so far!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kommer nog förbli din favorit.

   Radera
 4. Klart att det är din egna tolkning, jättesnyggt:) Min bortgångna farfar hade en Lancia när jag var liten, en röd. Men det var inga dekaler på den och om den gick fort var det aldrig något den fick visa;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske inte var en racingmodell? :D

   Radera
  2. Ha ha nej jag skulle inte tro att det var det;)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!