Sidor

fredag 26 augusti 2016

Polish alcoholic, R2D2

Jag hade tänkt vara med på den inofficiella holofredagen idag, men se det tyckte inte solen. Det finns nämligen prismatiskt glitter i det här lacket, inte i några rikliga mängder dock, men eftersom det var mulet när jag tog bilderna så syns inte det. Så kan det gå.


R2D2 syftar såklart på droiden med samma namn från Star Wars. Och som henom så är lacket silvervitt med blå inslag, i det fallet i form av glitter i olika storlekar i blått och silver. Det är de blå som är prismatiska.


Ett otroligt lättlackat lack. Jag vet inte varför det blev tre lack här för egentligen var det snyggt så det räckte med två. Glittren sprider ut sig fint och jämnt på nageln och det räcker med ett lager topplack för att få det slätt. Vill man ha det tokslätt kan det krävas att man matar det med mer topplack dock.


Eftersom C-3PO matchades med en äggkopp så gör jag samma sak med R2D2 även om jag har betydligt fler R2D2-prylar att välja bland. Bland annat ett helt frukostset, en väckarklocka och världens mest slitna Lego-R2D2 som jag har som nyckelring.Så jo, hen är lite av en favorit.

Betyg 3/5

No HoloFriday for me today since the sun won't come out and show the prismatic glitters in R2D2. This is of course a part of the Star Wars collection from Polish alcoholic. Just like the droid in the film this is a silverwhite polish with blue and silver glitters in a few different sizes. It's the blue ones that are prismatic, not that it shows. 
Very easy to use and dried fast. The glitters spread eavenly and one to make it smooth I just needed one coat of topcoat. If you want to keep it smooth you might have to feed it though. 
This is three coats but two was enough really so I don't know why I used that third coat.
Matching with an eggcup because I matched C-3PO with an eggcup. I have plenty more R2D2:s to choose from since it's a favourite of mine.

Bildkälla The Press Enterprise
Kenny Baker, August 24 1934 - August 13 2016
R2D2 did have an actual living person in him. Kenny Baker sat in that little bin for the first 6 movies. He passed away August 13 2016, 81 years old. I still can't read what Mark Hamill wrote on his Instagram regarding Kenny Bakers death without tearing up.

6 kommentarer:

 1. Vackert lack, och hatten av för Kenny Baker. R2D2 är lite av en favorit för mig också. Även om han är ruskigt ful i mun ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske just därför hen är din favorit? :D

   Radera
 2. Åh så fint! Och roligt att det inte är så jämrans texturigt:p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju inget fan av texturlack, förutom OPIs Bon-girlslack då tydligen, så jag kan inte annat än hålla med. :D

   Radera
 3. Vilket fint lack! Jag kan tänka mig att det är extra tjusigt i solen, men det är ju fint även i mulet väder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt fint ändå, men jag önskar att Örebro hade kunnat få lite av den där solen resten av Sverige pratade om när jag bar det. Nu däremot, när jag har svart....

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!