söndag 10 juli 2016

HM Beauty, Metallic match

Kanske att det fattas någon bokstav i namnet på det här lacket, men på min flaska står det Metallic match. Jag fick det i födelsedagspresent av Chilipojken som "tyckte det såg fint ut".
Det här var dock första gången jag testade mitt nya underlack och de två samarbetade inte så bra med varandra. Jag tror jag har kommit på knepet nu dock - att låta underlacket torka riktigt ordentligt och sedan lite till innan man målar det färgade lacket, då håller manikyren bättre.


Som ni ser - det flagar rätt så rejält på mina bilder. Jag målade lacket på kvällen och fotograferade det på morgonen så hållbarheten får anses vara kass. Men som sagt - jag tror det beror på underlacket för det här var bara den första manikyren av ganska många som det där hände med.
Metallic match är ett ljust grönt lack med guldskiftningar. Pistagegrönt kanske? Jag är dock inget stort fan av finishen, det är finare i flaskan helt enkelt för där tycker jag det är jättefint.


Det var lite rinnigt och hamnade där det själv ville men jag behövde bara två lager och det torkade rätt så snabbt.


Matchar Metallic match med den här lilla massageprylen. Man trär alltså "bladen" över fingrarna och i "krukan" döljs en metallkula som man masserar med. Kostade billigt på TGR och fanns kvar där igår i varje fall.

Betyg 2/5

I got Metallic match as a birthday present from my son because he "thought it looked nice" and it is really pretty as long as it stays in the bottle. I am not a fan of the finish that nearly drowns out the paleish green with a gold shift. Such a shame.
This was also the first time I used my new base coat and the two didn't like each other. The flaking you see in my pictures occured after about 12 hours, most of them spent sleeping. Since the only thing I had changed in my polish routine was the base coat, and this has happened several times since, I blame the base coat. I think I've figured out the trick to it though - to let it dry completely and then some before adding the coloured polish. It lasts a bit better then.
It was a bit thin and runny and ended upp in the cuticles. This was two coats that dried fairly well.
I'm matching Metallic match with this massage thingy. There's a metal ball hidden in the "pot" to massage with.

5 kommentarer:

 1. It is quite a nice colour. Not a big fan of runny polishes though!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I prefer them runny over this finish... ;D

   Radera
 2. Lite väl frostig, kanske. Och med kanske menar jag definitivt(imo)!
  Vad är det för taskigt underlack som ställer till det för dig och dina målade naglar? Jag vill gärna undvika böckel när jag nästa gång får för mig att testa något nytt bara för att, you know the drill;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Depend02 protecting base coat som bråkar med mig. Tydligen skyddar det genom att tvinga allt färgat lack att flaga av. Om det inte är snustorrt + vill säga - då kan det hålla ett par dagar. Blir inte omköp för mig, nej. :/

   Radera
  2. Tack - jag vill se till att undvika, det där låter alldeles för eländigt! Dessutom gillar jag INTE Depends fjuttflaskor:p

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!