Sidor

onsdag 18 maj 2016

Golden Oldie Challenge: Pahlish, Ten Lords-a-Leaping

Veckans Golden oldie-färg är grön och det passar ju ungefär hur bra som helst att para ihop med Karins Gröna Onsdag. Det här är dessutom pinfärska bilder av nylackade naglar, så detta bär jag idag.


Ten Lords-a-leaping var ett av mina första Pahlish-lack. En ganska mysko färg om man tänker på att det tillhörde en julkollektion, limegrön/ärtpurégrön är kanske mer en vårfärg. I denna basfärg ryms det sedan massor av glitter. Miniglitter i grönt och några enstaka orangea, lite större guldhexor och guldskimmer. Det är udda och roligt och jag älskar det.


Det här är tre lager av Ten Lords-a-leaping. Lätt att lacka med, men basen är aningen skir så jag behövde de där lagren för full täckning. Det blir inte helt glasslätt med ett lager topplack, men det får duga.


Förra gången matchade jag det här med en lime, men jag har ingen sådan hemma just nu. Däremot har jag omslagspapper i limegrönt, som jag för tillfället roar mig med att vika papperstranor av. Jenny har skaffat en ny hobby.

This week in the Golden Oldie Challenge is green, and since it's also Karin's Green Wednesday I combined the two.
Ten Lords-a-leaping might look like a spring polish with it's lime green colour, but it was part of a Chrismas collection. There's also a lot of glitter going on here, mainly small green ones and slightly bigger gold hexagons, but also a few orange and a gold shimmer. It's quirky and beautiful and I love it!
It's a bit sheer so I used three coats for full coverage. One coat of top coat isn't enough to make it smooth like glass, but this will do.
I'm not matching with a lime today as I did last time, because I don't have any at home. What I do have is my new hobby folded in lime green wrapping paper. Paper cranes. I won't fold a thousand. I think...


   

    An InLinkz Link-up