Sidor

söndag 7 februari 2016

Polish alcoholic, Banshee

Alltså - jag har inte sett en minut av den senaste säsongen av "Teen wolf" på grund av Tyler Hoechlin hoppade av och jag tyckte innerligt illa om säsong 4. Men! När Polish alcoholic släpper ytterligare en trio lack med inspiration från just "Teen wolf" så kan jag inte låta bli. De är ju fina liksom.


Först ut att pryda naglarna blev Banshee. Ett lck som i shoppen beskrivs som ett mörkt rosa med guldflakes och skimmer i rött, grönt och taupe. Nu vet jag att den första omgången av just Banshee sålde slut, och det här är en ny version och frågan är om den inte är lite annorlunda än de swatcher jag tidigare sett. Jag upplever det nämligen som mörkt rosa eller rödlila, för det är inne och tassar på den lila skalan. Jag ser även tydligt att det är guldskimmer i det och kanske lite av det röda också. I vissa ljus upplever jag det nätsan som oxblodsrött med guldskimmer i. Men när ljuset faller på blir det ett härligt rosarött med massor av holoskimmer.
Det händer en hel del i det här lacket alltså, och det som händer gillar jag.


Det var lite jobbigt att måla med dock och hade absoluta holosjukeproblem med allt vad det innebär. Lite tålamod och tre lager senare var jag ändå nöjd. Det torkar lite matt utan topplack, men ändå hyfsat fort. Självklart har jag topplack på mina bilder.


Trodde det skulle bli omöjligt att matcha det här lacket tills jag kom på att jag hade ett samlingsalbum med Siouxsie and the Banshees stående i hyllan. Har jag inte lyssnat på på år och dar.

Betyg 4/5

I haven't watched the latest season of "Teen wolf", since Tyler Hoechlin left the show and I didn't really like season 4. But when indiebrand Polish alcoholic release yet another trio of "Teen wolf"-inspired polishes I had to have them.
First out to be used is Banshee, a dark pink leaning reddish purple. It also contains gold shimmer and I can also see some red shimmer in there - and holo shimmer of course. In some lights it's an oxblood red wiy´th golden shimmer. A lot happens here and I like it.
It was a bit tricky to use and behaved badly at first. A bit of patience an a light hand gave this beautiful result with three coats. Dries a bit matte so I used shiny top coat as usual.
Matching with an album with Siouxsie and the Banshees I haven't listened to in a really long time.

En banshee är ett kvinnoväsen som förutspår död med sitt skrik. I "Teen wolf" heter bansheen Lydia Martin och spelas av Holland Roden. Här tillsammans med min favorit Stiles, spelad av Dylan O'Brien, men det är inte honom hon skriker över. Lydia är för övrigt min favorit av tjejerna i "Teen wolf". Snygg och smart.