Sidor

söndag 3 januari 2016

OPI, You only live twice

Få se om jag minns det här med hur man bloggar om nagellack nu då...

Jo - jag har börjat lacka med Skyfall-kollektionen nu! För att göra det lätt för mig tänkte jag lacka med dem i filmordning, och då blir You only live twice först ut. Det här är även det lack jag bar i nyår, men då blev det inga bilder så de här är tagna i dag i snöyran, nylackat för er skull. Och för att det är ett sjusärdeles snyggt lack.


You only live twice är ett mörkt rosa med glassflecks som skiftar över i guld ibland. Det här är verkligen galet snyggt och jag kan inte för mitt liv begripa varför jag hoppade över den här kollektionen när den kom 2012. Jo - jag har vissa problem med OPIs breda pensel, men jag är ju för 17 ett Bond-fan sedan barnsben! Jag måste ha varit lite dum i huvudet alltså.


Superlätt att lacka med, även om jag måste hålla tungan rätt i mun för att hantera penseln. Två lager, torkar snabbt.


Ännu en sak jag kommer göra för att göra det enkelt för mig själv är att matcha med filmerna. Jag köpte en box med alla filmerna i oktober, straxt innan "Spectre" gick upp på biodukarna.
"You only live twice" var menat att vara Sean Connerys sista Bond-film, men det blev en till officiell och den inofficiella "Never say never again" som har Kim Basinger som Bond-brud och som jag gärna låtsas att den inte finns. Kan ju tycka att de missade ett bra tillfälle där när man valde att inte göra lack av "Diamonds are forever" - gissa vilken glitterfest det hade kunnat bli!
"You only live twice" är inte någon favorit. Utspelas i Asien med en salig blandning av kinesisk, japansk och thailändsk kultur och Sean Connery i någon ful asiatisk make up. Och kapade rymdraketer.

Betyg 5/5. Filmen får 2/5.

Let's see if I remember how to blog about polish...
This is You only live twice, the first polish from the Skyfall-collection that silly me ignored when it was released in 2012. I've decides to use them in the order the films were released and to use the films themselves as matching objects.
This one is a lovely dark pink with golden shifting flecks. Easily applied, two coats, dries quickly.
"You only live twice" is not a favourite Bond. It was meant to be Sean Connery's last film as Bond but he returned in "Diamonds are forever" - a polish I would have loved to see, and the unofficial Bond-film "Never say never again" that I will ignore completely.


I like the theme song though. Sung by Nancy Sinatra.