Sidor

tisdag 6 oktober 2015

Appeal4, Blue planet

Unnade mig några nya fina lack från Edgy polish häromsistens, bland annat två från det för mig nya märket Appeal4 från Danmark. Och eftersom jag gillar rymden så var det inte besvärligt att bestämma mig för att lacket Blue planet skulle flytta hem till mig.


Blue planet låter som att det skulle vara blått, så jag har undrat om det är något fel på mitt exemplar. Jag upplever det nämligen som mer grönt än blått. Inte för att det är hemskt på något sätt, men när ett lack heter något med "blått" och beskrivs som mörkblått med gröna undertoner blir jag fundersam. Redan i flaskan ser mitt lack ut att varar grönt med blå undertoner nämligen. Mina bilder verkar dock mest visa det blå, men på riktigt var det mer väldigt murrigt mörkgrönt. Vackert som tusan i varje fall, så jag klagar inte - undrar bara.


Lite jellyaktig i konsistensen så det glänser fint på egen hand. Eftersom det är så rikt pigmenterat räckte det bar med två lager för att få täckning.


Blue planet är så klart Jorden. När jag var på NASA-utställning i somras köpte jag på mig ett par vykort på himlakroppar tagna från teleskop eller rymdfärjor. Jorden är här fotograferad från Apollo 17 på sin resa till månen. Ser ni Sydpolen och Afrika?

Betyg 3/5

Last time I orderd from Edgy polish I decided to try Danish brand Appeal4. Since I like space it was a no-brainer to add the polish namned Blue planet to the collection.
This is supposedly a dark blue with green undertones, and my pictures show it as such, but in real life I thought it was more green. So much so that I was thinking there was something wrong with my bottle. It's a lovely shade though, just not as blue as I thought going by the name.
This is two coats. It's a bit jelly like so it dried quite shiny on it's own, but in my pictures I have top coat on. 
Blue planet is of course Earth. I bought this postcard with Earth photographed from Apollo 17, when I visited a NASA-expedition this summer. Can you see the South Pole and Africa?