Sidor

fredag 21 augusti 2015

Gina Tricot, Blue space

Juli var månaden då jag radade upp det ena lacket efter det andra som jag gav en 5:a i betyg. Den här månaden har det blivit mest fptblö av allt jag får på naglarna. Underväldigad så det förslår, och ibland har denna känsla överraskat mig.


Som med Blue space från Gina Tricot till exempel. Så utomordetligt snyggt mörkblå i flaskan och så blir det bara blask när det hamnar på nageln. Blått är det fortfarande, men jelly är ju rätt så skirt som vi vet. Det blå är ljusare än vad jag trodde och drar en liten aning åt det gröna hållet. I detta hittar vi vita och svarta matta hexagonaler i lika olika storlekar. Det borde vara supersnyggt, men jag känner bara "mjä".


Underkläder i form av blått hade nog hjälpt det här lacket på vägen. Jag minns inte om jag verkligen penslade på fyra lager eller om jag gav upp vid tre, men jag tror fyra. Det blir ju roligt med den där jellyeffekten, att glittren liksom svävar på varandra, men någon stjärnhimmel - som jag hade hoppats på - blev det alltså inte. Det torkade ganska sakta men satt väldigt bra. Tog lite tid att få bort, men jag använde inte foliemetoden den här gången.


I början på juli var jag och familjen på NASA-utställningen "A human adventure" som pågår i Värmekyrkan i Norrköping en vecka till. Trevligt för en scifi-nörd som mig, och självklart hade jag med mig ett par souvenirer därifrån, som min alldeles egen rymdfärja.

Betyg 3/5

Last month was one beautiful polish after the other, this month I am so underwhelmed it's not even funny. Blue space on paper, and in the bottle, is right up my alley but when I used it my felling was just "pft". I had hoped for a dark blue and it is blue, but a jelly and therefore not very dark, a tiny hint of green to it as well. In this we find white and black hexes in different sizes.
This is four coats if I remember correctly. I should have topped this over another blue. It gives a nice jelly layered feel to it but still... Too much work for this I feel. It dried on the slow side, lasted well and took a lot of work to get off since I didn't use the foil method.
Matching with a space shuttle I bought when I visited the NASA-exhibition "A human advnture" last month.

8 kommentarer:

 1. Det är fint, men som du säger, det saknar det där lilla extra som gör det fantastiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver ju inte leta febrilt efter det om jag säger som så...

   Radera
 2. Förstår vad du menar. Ibland blir bara lack sådär blah när man får det på naglarna, fast det ser så snyggt ut i flaskan. Men som du säger så hade det nog varit snyggare med underkläder.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade absolut vunnit på underkläder. Blev lurad av flaskfärgen kanske, eller så var det bara min envishet nu igen. :D

   Radera
 3. It's a nice glitter blue. Lol 4 coats though! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 4 coats and still a bit transparent so no... Not the best, so to say.

   Radera
 4. Sådär kan jag också känna, och ibland lackar jag om med det några månader senare och då är jag mycket mer positivt överraskad! haha konstigt hur det där fungerar. Jag tycker det där är snyggt! Men som du säger, kanske snyggare med underkläder

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om inte annat så hjälper ju underkläder när det är dags att ta av det så man slipper jobba sig igenom 4 lager glitterlack. Riktigt känner hur håret blir ännu gråare bara jag tänker på det.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!