Sidor

tisdag 21 juli 2015

A England, Virgin Queen

Om man följer mig på Instagram, där jag såklart heter @mrs_data, så vet man att jag sällan lägger upp bilder å annat än katter och frukostar. Men det här lacket - det var jag liksom tvungen att visa för världen så snart det åkt på för nu önskar jag att jag hade en 6:a på min femgradiga betygsskala.


Virgin Queen från Elizabeth and Mary-kollektionen från A England, är såklart inspirerat av Drottning Elizabeth. Hon förblev nämligen ogift och gick därför till historien som just the Virgin Queen.
Lacket beskrivs som tennfärgat och det är en sanning med modifikation. Det händer mycket här kan vi väl säga, lite för mycket för att jag skulle fånga det på bild. Så jo, det är tennfärgat, men det innehåller även mycket guldpartiklar och det skiftar över både i olivgröna undertoner och rosalila flashar lite då och då. Samt att det innehåller A England typiska holodimma. Det är komplext minsann. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det annat än vrålsnyggt.


A Englads lite fluffiga formula kräver endast två lager eller mindre för full täckning. Lättlackat och snabbtorkat men jag lyckades å klart kladda med det ändå.


Schumi the cat var föga imponerad av lacket som synes, men jag tyckte liksom att det var lite gullig-katt-färgat så jag matchade med henne ändå. Vi blev fotobombade av Lilla E:s gosedelfin, men så går det när man stjäl till sig en gosstund när katten ligger och gonar sig i dotterns rum. Och hon var inte lika sur som hon ser ut att vara, hon spann faktiskt. Sådetså!

Betyg 6/5. Eller okej då - 5/5.

If you've been following me on instagram, where I am @mrs_data, you know I mostly post pictures of my cats and my breakfasts. Virgin Queen though kind of demanded that I posted it, so I did. 
Virgin Queen is from the Elizabeth and Mary collection and is inspired by Queen Elizabeth I, who remaind unmarried and therefore went into the history books as the virgin queen.  
The polish is described as a pewter colour, but that's only part of it. There is also lots of bronxy golden particled and undertones both in an olive kind of green and a purplish pink, all of it topped with the A England scattered holo. Complex it is and so very beautiful. I couldn't capture it in all it's beauty, impossible.
This was two caots, dried fast and easy to apply. Anything not on the nails is my fault completely.
Matching with Schumi the cat. She wasn't as impressed as I was.