Sidor

onsdag 29 juli 2015

A England, Fotheringhay castle

Idag är det onsdag och jag har grönt lack på naglarna. Alltså - grön onsdag hos Vacker och underbar-Karin - here I go!


Fotheringhay castle är mest känt för att vara platsen där Maria Stuart dömdes till döden och halshöggs. Numera finns inte slottet kvar, bara en gräsöverväxt kulle där slottet en gång låg, och kanske är det just den gräsgröna färgen som försökts återskapas här.
För mig är det här ett mossigt olivgrönt lack. Det innehåller även A Englands mjukt splittrade holo, och jag väntade ivrigt på att solen skulle titta fram så att jag skulle kunna fånga holot på bild, men jag fick ge upp och fotografera det innan det blev alltför slitet för att visa på bild. Allt det som syns som ett gyllene skimmer flashar alltså till i splittrade regnbågar i rätt ljusförhållanden. De där ljusförhållandena som sommaren i Sverige 2015 inte vill bjussa på...


Formulan är utmärkt, jag gillar den där fluffigheten som A England har i sina lack. Det här är två lager, men ett lager kan räcka om man har tur. Torkar snabbt som attan.


Vi har precis rivit bort mossan från gräsmattan, och några oliver hade vi inte hemma. Men pumpakärnor är ju gröna de med. Och här kan man nästan ana holot på ett par av naglarna.

Betyg 5/5 Det har varit en bra lackmånad det här.

Today is Green Wednesday at Vacker och Underbar, and since my nails are green I thought I might as well join the party over there.
Fotehringhay castle is probably most known in history as the place where Maria Stuart was held prisoner, sentenced and beheaded. Now the castle is gone and in it's place is a grassy hill and I guess it's that grass green that is captured in this polish. It is a bit mossy, a bit olivey and the golden shimmer that can be seen is a lovely holo when the light hits it right. Not this summer in Sweden that is...
This is two coats, but you can get away with one. Dried quickly.
Pumpkin seeds are green, now that I didn't have any olives at home and we just eliminated the moss from our lawn.