onsdag 17 juni 2015

Julia nails + en upprättelse

Lilla E prenumerarer på tidningen Julia. Till det senaste numret fick hon två nagellack i present men eftersom inget av dem var blått gav hon dem till mig.


När jag tänker på att målgruppen för den här tidningen är tjejer i ålder 10-15 år sisådär så känner jag uppriktig förvåning över mängden smink som kommer med som present. Och hur pass kass kvalitet det är på det som skickas ut. Jobbar med en mascara från tidningen just nu och maken till kladd alltså...
Det är lite samma sak med de här lacken så det var ju otur för dem att de hamnade hemma hos en lackbloggare.
Det här är krämlack av det blaskigare i slaget i färgerna rosa och mintgrönt. Färgerna ä det bästa med de här lacken.


Flaskorna var inte fulla. Om det beror på att de inte fyllts ordentligt eller om de torkat ihop/läckt vet jag inte. Jag vet att formulan var bedrövlig. Särskilt det rosa lacket var som att lacka med tuggummi, där gav jag upp efter tre lager. Det mintgröna var aningen lättare att lacka med men krävde fyra lager på mina små naglar för att bli täckande. Pluset är att de torkade fort.
När jag som van nagellackare har problem så känner jag att jag tycker synd om de yngre förmågor som sitter med det här, kanske lackar för första gången till och med. Det kan ju inte vara någon rolig upplevelse direkt.


När Lilla E hade skolavslutning fick hon den här fina gerberan av sin farmor och farfar så jag passade på att matcha med den.

Betyg 1/5

Och så en upprättelse för lacket Orange and black glitter från HM. På mintgrönt och rosa var det väldigt fint, även om jag tycker två lager fortfarande känns som lite väl mycket skrik för lite ull. Ett väldigt fiskande efter alla glitter utom de pyttesmå svarta dessutom.

These pink and mint green polishes came as a gift with a magazine Litte E has a subscription on, Julia. The target group for that magazine is young girls ages 10 to 15 or so and I am amazed at the number of make up articles that get sent out, especially since they are often of such low quality. These nailpolishes was immedialtly gifted to me since none of them are blue. And they are rubbish to use. Firstly the bottles aren't full. If this is because they haven't been filled up or because they have leaked/dried up I do not know. Secondly they are really tricky to use - the pink one was like trying to paint my nails with chewing gum. I gave up after three coats there, the green one got four.
Considering these are meant for young girls who maybe doesn't use nailpolish as often as I do, I think it's sad that they get this as a polish experience. 
I'm matching with a flower Little E got as a present when she started her summer vacation from school.

Also - as a bonus - Orange and black glitter from HM looks a helluva lot better over pink or green. It's a matter of finding the right combinations.

6 kommentarer:

 1. Söta färger men trist på formulan. Jag kommer faktiskt ihåg det där, prenumererade på någon liknande tidning i mina tidiga tonår och fick jämt med en massa värdelöst smink. Ögonpennor som var stenhårda och som snarare gav en skärsår på ögonlocken istället för färg, mascaror som smetade över halva ansiktet, bronzers som var ungefär 10 000 nyanser för mörka och som luktade härsket... haha, good times, fattade ju inte bättre så måste sett skapligt galen ut :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var likadant för mig minns jag. Riktigt skräp man får utskickat. :/

   Radera
 2. Vad trist att tjejer i den åldern ska få produkter med så dålig kvalitet.
  Underbara sommarfärger, men formulan verkar riktigt dålig. Trist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det roliga? är att det är premier med i nästan varje nummer, smink eller smycken och allt i dålig kvalitet. Fick ett par örhängen av henne från tidningen som gav mig utslag efter några timmar. Och det vill de att jag ska låta mitt barn använda? HAde varit bättre med få premier av god kvalitet.

   Radera
 3. They are nice with the topper :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I agree. I had it on for several days like that.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!