söndag 31 maj 2015

United in grey: A England, King Arthur

Sista dagen av United in grey-temat där ett antal nagelbloggare försökt att uppmärksamma ämnet om cancer och tumörer i hjärnan. Helena på Lacky Corner är initiativtagare till temat och även drabbad på nära håll av de här sjukdomarna, så titta gärna in till henne för att ta del av hennes tankar.

För egen del deltar jag just den här veckan för att jag har sett vänner och bekanta drabbade av de här sjukdomarna och det har inte alltid utfallit gynnsamt. För drygt 20 år sedan var jag bland annat på en barndomsväns begravning och det var just cancer i hjärnan som tog hennes liv. Med dagens kunskap hade hon kanske kunnat räddas. Vill man bidra med en slant till forskningen kan man skänka på Cancerfonden eller Hjärnfonden.


Och nu till dagens grå lack. King Arthur har varit med på bloggen förut, då som en del av en nailart under mitt allra första Biltema, men det här blir första gången King Arthur är med på egen hand.
Ett mörkare grått lack med gråblått skimmer. Otroligt snyggt och sobert på naglarna, elegant men ändå lite edgy på samma gång.


Det hade stått ett bra tag och skiktat sig en del så den här gången behövde jag tre tunna lager för att få det att täcka, med en mer uppfluffad formula än vad jag orkade skska fram hade det säkert räckt med två.
Det torkar fort och är som vanligt väldigt trevligt att lacka med.


Väljer samma matchning av lacket nu som då. I älskade makens slot car-samling står denna lilla AC Cobra. Så här skrev han om den då:

AC Cobra var frukten av att en liten engelsk sportbilstillverkare på 1960-talet skohornade ner en stor amerikansk V8 i liten lätt tvåsitsig sportbil. Resultatet blev en övermotoriserad bil med hårresande prestanda. Den tillverkades inte i några stora antal och en originalcobra är idag en dyr och eftertraktad bil. Populariteten har skapat en marknad för replikor och man kan idag i princip köpa en byggsats och bygga sin egen Cobra, dock ingen AC.
Modellen är gjord av spanska Ninco i deras populära Classicserie där vissa utgångna modeller betingar löjligt höga priser på E-bay. Denna var dock ett fynd i en engelsk webshop för ett par år sedan.

Betyg 4/5

It's the last day of the United in grey theme, to raise awareness about diseases in the brain.
My last contribution is King Arthur from A England, a darker grey with a grey/blue shimmer. Elegant and edgy all rolled into one.
I used three thin coats for this manicure, it dried quickly and was easy to use. 
This polish has been on the blog before, then as a part of my car ispired nail arts. I match it with what I matched it with then, my darling husbands AC Cobra from his slot car-collektion.

   
   

6 kommentarer:

 1. This is another a-England winner :-D

  SvaraRadera
 2. Snyggt grått lack!

  Som tur är går forskningen framåt, men tyvärr inte fort nog. En bekants mor dog för bara några veckor sedan av en tumör i hjärnan. Tack snälla du för att du varit med den här veckan. Det betyder väldigt mycket för mig. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En vän till mig förlorade sin mamma för två år sedan och jädrar vad ont det gjorde att se henne och hennes sorg. Det går ju aldrig över.
   Därför är jag glad att det gått bra för din son, även om ni har "resten kvar". Livet blir sig aldrig likt igen. Mitt hopp är att fler ska kunna räddas, så därför var det självklart för mig att delta. Kram till dig och familjen. <3

   Radera
 3. Mycket fin färg från A England och fint matchat. Jag har varit uppe i "livet" så jag har inte haft tid att kommentera alla fina gråa manikyrer, men jag har funnits med i tanken och tycker ni som varit med gjort ett bra jobb med att uppmärksamma! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju inte kommentera på allt, då får dygnet för få timmar att leva på. :D

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!