onsdag 6 maj 2015

Gina Tricot, Turquiose dust

Idag hörrni - idag har jag varit gift med älskade maken i 15 år. 15! Det är ju helt knasigt vad fort det har gått. Dagen till ära fick han välja mitt nagellack och med det här valet kan jag dessutom göra min debut på Vacker och underbar-Karins Gröna onsdag. Som att göra en jättebra dag ännu bättre alltså.


Älskade makens val föll på Turquiose dust från Gina Tricot, ett lack som Lilla E "tvingade" mig att köpa. Jag höll egentligen ett annat i handen, men hon tyckte det här var nödvändigt. Det tyckte kanske inte jag eftersom jag redan har Mermaids dream från Deborah Lippmann som jag skulle vilja påstå att det här är en dupe av. Lika samma fast ändå inte.
Det här är ett skirt turkostgrönt lack med guldigt skimmer, små blå glitter och större silverprismatiska hexagoner.


Eftersom det inte bara är skirt grönt utan dessutom skirt så kräver det sina lager. Jag har läst om folk som lackat med 5-6 lager för att få det här täckande så jag bestämde mig för att bara måla 3 och vara nöjd där oavsett resultat. Och visst - man ser en del vnl, men inte så det stör mig. Gillar hur det blir så där havigt när det fortfarande är lite skirt.
Det här behövde bara ett lager topplack för att bli slätt, och eftersom det inte ser sådär obehagligt knottrigt ut som Mermaids dream gjorde så betyder det att jag tycker att Turquiose dust är bättre än Mermaids dream. För en bråkdel av pengarna dessutom.


Jag vet inte varför jag tyckte att lacket matchade min t-shirt men det tyckte jag. Hade den på mig när jag tog bilderna, men eftersom jag tog reda på om det gjorde ont att spilla hett te på magen så ligger den i tvätten nu. Det gjorde ont...

Betyg 4/5

Today is mine and my husbands 15th wedding anniversary and to celebrate that he got to choose my polish for today. Since it's green this also means I can make my debut at Vacker och underbar-Karin's Green Wednesday.
This is a light turquoise green with a golden shimmer, small blue glitters and bigger silver prismatic hexagons. Since it sheer I have heard of those who had used up to 6 coats to get coverage, so I decides to make do with tree coats no matter the outcome. And I like it! There is some vnl, but I'm not bothered by it, and it gives the polish an ocean like vibe that I like. This is a bit of a dupe to Deborah Lippmann's Mermaid's dream, but I like this better. It doesn't look knobbly at all and I only had to wear one coat of top coat to make an eaven surface.
I thought it matched my t-shirt of the day so that's what I used. Spilled tea on it though, so I don't wear it anymore. And yes - it hurt a bit.

10 kommentarer:

 1. Vilken läcker färg =) Och jag är också med i "Grön onsdag" denna vecka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så pass trevligt att det får sitta på ett tag till. :D

   Radera
 2. Vackert! Kul att du är debuterar! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl på tiden, kan man tycka. :D

   Radera
 3. Jättevackert lack, och stort grattis på bröllopsdagen! :)

  SvaraRadera
 4. Grattis till 15 år! Fint lack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vart tog de åren vägen liksom? :D

   Radera
 5. Congrats :-D

  It's a nice one. It does look like the Lippmann and a Revlon one called Wintermint (it's scented though!) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Revlon was just re-launched here in Sweden, but if it's scented I eill skip it. Let me guess - mint scent? :D

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!