torsdag 9 april 2015

TGR, #42

Kan man ha bara en släng av kristallsjukan? För det snurrar inte så farligt längre men yr i mössan är jag. Så då tyckte jag tydligen att det var lika bra att måla med ett stink-lack. Snurrig som snurrig liksom.


Jag köpte alltså två lack från billighetsaffären TGR, eller Tiger eller vad den nu vill kalla sig. #41 var jag inte värst imponerad av, men #42 som jag bär just nu är snäppet bättre.
Mörkt lila proppfullt med prismatiskt glitter, man kan nästan låtsas att det är svart om man vill men det är det inte. Och det luktar inte gott heller kan man väl inte påstå...


Det sprakar mer irl än vad det gör på mina bilder, promise. Det här var betydligt trevligare att jobba med än det gröna. Jag hade kanske kunnat vara nöjd med två lager, men jag drog på ett tredje för att jag ville göra det ännu mörkare. Det torkar okej snabbt men luktar illa väldigt länge. Det kan behöva mer än ett lager top coat om man vill ha det riktigt slätt, men jag planerar inte att ha det här på så länge till så jag struntar i det. Tecken på tip wear/krympning såg jag inom ett par timmar.


Matchar med den lila t-delen till Tetrislampan som älskade maken fick av mig i julklapp.


Och så här ser sagda lampa ut just nu, i sitt hoppusslade skick.

Betyg 3/5

I've already shown #41 from low price store TGR or Tiger, and I didn't like it much. #42 is a tad better but it still smells really bad.
This is a blackish purple full with mini prismatic glitters. I used three coats to get a really dark colour but it looked nice at two coats as well. It dried okay but smelled for hours. Signs of tip wear/shrikage after a few hours.
Matching with the purple part of the Tetris-lamp I gave my husband for Christmas.

10 kommentarer:

 1. Underbar lila!! Sååå hemskt när lack ska lukta sådär illa...:-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvärjobbigt. Inte blev det bättre när vi fick skrubba köksgolvet med lacknafta för att få bort blå karamellfärg. Herrejösses vad snurrig jag blev - som att jag inte redan var det liksom.

   Radera
 2. Hårdrockslila har jag hört som kul namn på "så mörklila att man kan låtsas att det är svart". Synd att det ska lukta så illa. Jag har jättesvårt för när saker som luktar starkt, t.ex. nagellack och dess remover, är doftsatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hårdrockslila.... *skrattar så det kommer en tår*

   Radera
 3. Goth lila kanske? Snyggt ser det ut att vara i alla fall och den där lampan gillade jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Goth-lila passar onekligen det med. :D
   Lampan kommer från roligaprylar.se

   Radera
 4. Shame about the bad smell :-( It's pretty and I like the sparkles. :-D

  Hmm a Tetris lamp, nice idea! I like it too :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. The Tetris lamp should have been mine since I'm the one that play Tetris, but he found it and wished for at before me. It's not like I can't enjoy it... :D

   Radera
 5. Usch vad trist med lukten, klarar inte av sådana där tokstinkande lack :( Det såg dock rätt fint ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt trevligt att titta på, men hade det inte luktat så illa hade betyget blivit högre - så är det.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!