Sidor

tisdag 21 april 2015

Depend, #4053 Sunshine kisses

Ibland funkar det helt enkelt inte. Trots att Sunshine kisses är precis den typ av lack ja normalt älskar, så trivdes jag inte alls i det här. Tycker det skär sig mot min hudton och händerna ser illröda ut. Det var ju synd med tanke på att Sunshine kisses var det lack ur Garden dreams-kollektionen jag var mest sugen på.


Lacket är i Garden dreams sidenmatta finish och lacket i sig är väldigt ljust gult, lite åt vaniljhållet. Som sådan där gammeldags vaniljglass. Smörgul? Kanske? Som sagt - normalt älskar jag den här färgen och struntar fullkomligt i om jag får hummerhand, men det här kändes bara fel. Det åkte av ganska snabbt.


Som vanligt var det lite småjobbigt att lacka med. Torr och kritig formula som gärna vallar sig och sedan tar det en halv evighet på sig att torka. Och bara för att man tror att det är ordentligt torrt så lyckas man dragspela till det på ringfingret. Igen. Det satt inte på ett dygn ens och när jag tog av det hade jag skador i lacket på alla fingrarna på högerhanden också. Jag har sagt förut att jag upplever de här lacken som sköra, och det är ett intryck som består.


Bar det här i söndags när jag och älskade maken tog en solig promenad och jag passade på att plocka en bukett vitsippor. Därför blir det vårblomsmatchning idag.

Betyg 2/5

Sushine kisses from Depends Garden dreams collection was the one I was most exited about. This kind of yellow that reminds me of vanilla, cream and butter is normally right up my alley. But I didn't like it on - at all. It made my hands look red and the satin matte finish didn't do it for me this time.
The polish is a bit chalky and dry-feeling to apply and tend to make ridges. This is three coats and as you don't use top coat on it it's also very fragile. Hence I managed to make an accordion of it this time as well. It stayed on for less than a day and in that time I had managed to damage the polish on almost all my nails.
Matching with wood anemones since that was what I was doing when I wore it. Out on a walk and picking flowers to brighten up my dinner table.