tisdag 21 april 2015

Depend, #4053 Sunshine kisses

Ibland funkar det helt enkelt inte. Trots att Sunshine kisses är precis den typ av lack ja normalt älskar, så trivdes jag inte alls i det här. Tycker det skär sig mot min hudton och händerna ser illröda ut. Det var ju synd med tanke på att Sunshine kisses var det lack ur Garden dreams-kollektionen jag var mest sugen på.


Lacket är i Garden dreams sidenmatta finish och lacket i sig är väldigt ljust gult, lite åt vaniljhållet. Som sådan där gammeldags vaniljglass. Smörgul? Kanske? Som sagt - normalt älskar jag den här färgen och struntar fullkomligt i om jag får hummerhand, men det här kändes bara fel. Det åkte av ganska snabbt.


Som vanligt var det lite småjobbigt att lacka med. Torr och kritig formula som gärna vallar sig och sedan tar det en halv evighet på sig att torka. Och bara för att man tror att det är ordentligt torrt så lyckas man dragspela till det på ringfingret. Igen. Det satt inte på ett dygn ens och när jag tog av det hade jag skador i lacket på alla fingrarna på högerhanden också. Jag har sagt förut att jag upplever de här lacken som sköra, och det är ett intryck som består.


Bar det här i söndags när jag och älskade maken tog en solig promenad och jag passade på att plocka en bukett vitsippor. Därför blir det vårblomsmatchning idag.

Betyg 2/5

Sushine kisses from Depends Garden dreams collection was the one I was most exited about. This kind of yellow that reminds me of vanilla, cream and butter is normally right up my alley. But I didn't like it on - at all. It made my hands look red and the satin matte finish didn't do it for me this time.
The polish is a bit chalky and dry-feeling to apply and tend to make ridges. This is three coats and as you don't use top coat on it it's also very fragile. Hence I managed to make an accordion of it this time as well. It stayed on for less than a day and in that time I had managed to damage the polish on almost all my nails.
Matching with wood anemones since that was what I was doing when I wore it. Out on a walk and picking flowers to brighten up my dinner table.

17 kommentarer:

 1. Jag upplever dem som bra tå-lack (har "Butterfly dreams" på tårna just nu). Det är så surt när lack som man har gillat och peppat för inte funkar.

  SvaraRadera
 2. Den här kollektionen verkar vara jättepoppis, men själv är jag ytterst tveksam faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas mest att Depend tar till sig populariteten och gör en höst/vinter-kollektion med mörka färger.

   Radera
  2. Helena: Jag känner mig aningen besviken och ganska så förvånad över att jag gillar dem ändå trots att de är matta och pasteller.

   Anna: Mörka matta vore inte dumt alls. Aningen bättre formula då, tack.

   Radera
 3. Så tråkigt när man hoppats på ett lack och det sen inte lever upp till förväntningarna. Tur man har fler lack...haha...;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var väl en himla tur att det bara var att ta bort och välja ett nytt. :D

   Radera
 4. It's a nice polish and I like this sorta finish. Shame about the quality :-|

  SvaraRadera
  Svar
  1. Didn't match me and this time it bothered me, but... There are other polishes out there.

   Radera
 5. Hi, very recently I've bought a similar nail polish by Pupa..the result is terrible too as you said, I find the same problems..
  Kisses
  Marghe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Too bad when you find a polish you like and it just doesn't work. :/

   Radera
 6. Synd att ni inte trivdes ihop!

  SvaraRadera
 7. Färgen är ju superfin. Gula pasteller ligger mig matt om hjärtat, matt likaså. Men det är något med denna som känns fel, "kritigt" liksom, och den tycks inte jämna ut sig sådär som det "borde". Nä, finare såna här jag jag sett. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade ett lack med liknande färg på min Topp 20 förra året, men som du säger - något känns fel. Och här kunde jag inte bortse fån hur illa det såg ut mot min hudton.

   Radera
 8. Vad synd att det inte funkade, jag har detta men inte testat ännu och tycker det ser himla fint ut i flaskan, men det kan ju vara olika med olika hudtoner också. Håller med om att de är lite jobbiga och sköra, det är rätt synd :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gått från att tycka det okej med formulan till att bli riktigt trött på den, men i det här fallet var jag bara superbesviken. Jaja, bara för att jag blivit bättre på att veta vad jag vill ha och kommer trivas i så betyder ju inte det att jag kan lyckas varje gång. Bara att ta nästa lack i lådan.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!