Sidor

onsdag 15 oktober 2014

HM, Dandelion

Undrar ni varför jag inte skriver in ett sådant där et-tecken när jag skriver HM numera? Det beror på att jag har sabbat en del av mina siffertangenter genom att spilla lite vin på min laptop. Och et-tecknet ligger som bekant på sexan. Don't drink and type liksom.


Här har vi i varje fall ett maskrosgult lack från HM. Jag antar att det ska vara maskrosgult i varje fall eftersom det heter Dandelion, dåligt med maskrosor att jämföra med just nu bara. Bortse gärna från de svarta prickarna som tydligen lurade i penseln till topplacket. Det här är en helt vanlig gul jelly. Maskros, äggula, primärgul - vad du vill. Den är gul helt enkelt.


Tänker ni nu: "En gul jelly? Utan vnl? Den måste jag ha!"
Ledsen att behöva sabba illusionen, men mina bilder ljuger. Jag vet inte varför det ser ut att täcka så bra på mina bilder, men i verkliga verkligheten så hade jag väldigt tydlig vnl även efter de fyra lager jag bar här. Det var hyfsat lätt att lacka med dock, rann ner lite väl mycket i nagelbanden bara.


Om man inte har några maskrosor att matcha med får en del av hösten funka i stället. Här ett gulnat blad från min jätterhododenron. Så där stor att den börjar skymma vissa fönster. Hade den varit tråklila hade jag tagit bort den, men nu blommar den med vackert rosavita blommor och jag hyser viss kärlek till den.

Betyg 3/5

This polish from HM is called Dandelion, and is a dandelion yellow. I match it today with an autumn yellow leaf from my gigantic rhododendron though, since dandelions are not in bloom this time of year. You could also say it's primary yellow, or egg yolk yellow.
This is a jelly and as such do not give complete coverage even after the four coats I have layered here. I have no idea why my pictures came out showing such good coverage, because I had  visible nail lines galore in reality.