onsdag 15 oktober 2014

HM, Dandelion

Undrar ni varför jag inte skriver in ett sådant där et-tecken när jag skriver HM numera? Det beror på att jag har sabbat en del av mina siffertangenter genom att spilla lite vin på min laptop. Och et-tecknet ligger som bekant på sexan. Don't drink and type liksom.


Här har vi i varje fall ett maskrosgult lack från HM. Jag antar att det ska vara maskrosgult i varje fall eftersom det heter Dandelion, dåligt med maskrosor att jämföra med just nu bara. Bortse gärna från de svarta prickarna som tydligen lurade i penseln till topplacket. Det här är en helt vanlig gul jelly. Maskros, äggula, primärgul - vad du vill. Den är gul helt enkelt.


Tänker ni nu: "En gul jelly? Utan vnl? Den måste jag ha!"
Ledsen att behöva sabba illusionen, men mina bilder ljuger. Jag vet inte varför det ser ut att täcka så bra på mina bilder, men i verkliga verkligheten så hade jag väldigt tydlig vnl även efter de fyra lager jag bar här. Det var hyfsat lätt att lacka med dock, rann ner lite väl mycket i nagelbanden bara.


Om man inte har några maskrosor att matcha med får en del av hösten funka i stället. Här ett gulnat blad från min jätterhododenron. Så där stor att den börjar skymma vissa fönster. Hade den varit tråklila hade jag tagit bort den, men nu blommar den med vackert rosavita blommor och jag hyser viss kärlek till den.

Betyg 3/5

This polish from HM is called Dandelion, and is a dandelion yellow. I match it today with an autumn yellow leaf from my gigantic rhododendron though, since dandelions are not in bloom this time of year. You could also say it's primary yellow, or egg yolk yellow.
This is a jelly and as such do not give complete coverage even after the four coats I have layered here. I have no idea why my pictures came out showing such good coverage, because I had  visible nail lines galore in reality. 

8 kommentarer:

 1. Höstblad funkade ju utmärkt annars tror jag faktiskt jag hade några maskrosor i min gräsmatta du kunde fått ;)

  Ingen höjdare i mina ögon direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maskrosorna i din gräsmatta måste vara lite loco då. :D

   Radera
 2. Hm , har kollat på denna på HM men velat.. Jag gillar ju gult, men samlar ju inte på superskira lack helst. Jag stör mig inte supermycket på VNL så sett, men gul VNL är den sämsta dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gul vnl går ganska så mycket bort. Snacka om att se smutsigt ut, liksom.

   Radera
 3. Hm jag gillar inte gult så himla mycket.. Men jag är ju ett maskrosbarn. Kanske skulle försöka få tag i detta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ÄLSKAR gult. Och är du ett maskrosbarn kan det kanske vara skäl nog att äga ett gult lack. Maskrosor är för övrigt väldigt vackra blommor. De får härja rätt så fritt i vår trädgård.

   Radera
 4. I like this sorta yellow, but can be a nightmare to work with. I've never tried layering before, maybe I should! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. If you top it over nude or white it could be smashingly beautiful. I really liked the colour, not so much the sheerness of it.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!