måndag 6 oktober 2014

Bloggpaus

Hej hopp!

Jag kommer pausa den här bloggen den här veckan, och inte heller läsa värst mycket på andra bloggar. Anledningen till det är att det just nu pågår en temavecka som kallas United in green som belyser psykisk ohälsa.

Jag har inget alls emot det - tvärtom faktiskt, eftersom jag lider av just psykisk ohälsa och det ganska rejält sedan ett par år tillbaka. Problemet är att jag blir så oerhört triggad.
Och det är ju tråkigt att det blir så, när det just nu pågår något som ligger mig varmt om hjärtat, men när jag får hjärtklappning och börjar svettas när jag läst gröna inlägg, då är det läge att inse sina begränsningar och pausa lite.

Nu tycker jag att ni gör precis tvärtemot vad jag kommer göra, och knappar in på Karins blogg Vacker och underbar och tittar på alla sköna gröna lack som finns där. Själv ska jag dricka te, läsa, klappa katt, promenera, gå i terapi  och ta hand om min själ. Vi ses på andra sidan.

Kram på er!


I'm having a bit of a problem with triggers this week, so I have decided to take a break for this week. Welcome back and take care.

12 kommentarer:

 1. Man ska göra det man själv mår bra av och det är precis det du gör, så fortsätt med det. Kram på dig. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör inte alltid saker jag mår bra av, men jag börjar bli bättre på det. Och i och med det bättre på att stoppa i tid när jag märker att det inte riktigt funkar.

   Radera
 2. Take it easy and see you soon :-) *hugs*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks for the hug, warms this swedish heart. :D

   Radera
 3. Vet du, jag tycker att du är klok. Det vore väl dumt om din psykiska ohälsa blev värre för att du försöker att arbeta för att psykisk ohälsa ska belysas bättre. Nej, ta hand om din själ, drick gott te och lämna den striden till andra med gott samvete. Så ses vi nästa vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så himla skönt! Man kan behöva pausa ibland, men man ska vara så "duktig" hela tiden. Hann dricka mängder med te, det kan jag lova dig. :D

   Radera
 4. Låter som en lysande idé!
  Har själv levt mkt nära psykisk ohälsa i många år, och tycker det blir väldigt gripande att läsa om det emellanåt.
  //Katkr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det låg lite för nära nu helt enkelt. Har mått okej/bra så pass länge att jag inte vill ha bakslag NU liksom. Har precis påbörjat en grej inom terapin också, så jag kan behöva lite frid i hjärnan.

   Radera
 5. Mys och ta en paus :) Fin bild också, fräsigt med mönstrerna och löven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag gillar verkligen den bilden. Brukar plåta mina skor på promenad när tillfälle ges och jag har kommit ihåg kameran.

   Radera
 6. Jag anser att du är en smart kvinna som lärt dig av erfarenhet vad du orkar med. Bra! Och för min del handlade den veckan om att försöka nå ut till dom som ännu inte kommit så långt eller till dom som kanske inte vågat söka hjälp än. Kram från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter ett år i kuratorsamtal så har jag blivit rätt så bra på att förstå min triggers och stoppa i tid. Jag tycker att det är en superviktig fråga, det var därför jag skrev ett förklarande inlägg och inte bara försvann en vecka. Mental ohälsa är så vanligt men fortfarande så tabubelagt och det behöver verkligen lyftas fram. Det är därför jag är så öppen med mina problem både här och på andra bloggen.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!