Sidor

söndag 3 augusti 2014

Pahlish, Mad man with a box

Är ni redo för ett lack som är så snyggt att jag nästan får lite andnöd? Bra. 
Jag fortsätter att beta av Pahlish Doctor Who-kollektion som släpptes i början på året, med det lack som var det första jag köpte i en slags preview-försäljning redan i november förra året. Mad man in a box har alltså stått och mognat ett tag. Mannen som avses i lacknamnet är så klart Doktorn själv, i det här fallet till och med den elfte Doktorn. Boxen får ni se längre ner.


Och vad är det då som är så snyggt med Mad man in a box? Ungefär allt. Det här är en marinblå bas med gyllene flagor och blå glassflecks och det är så vackert att jag får dåndimpen och smäller av lite grann. Jag har inte varit så här entusiastisk över ett lack på länge.
Det finns fortfarande till salu på Pahlish egen Big Cartel shop, där det just nu dessutom pågår lite rea på utgående lack. Det råkar jag veta för igår visade älskade maken hur mycket han är just älskade maken, genom att köpa ett par lack därifrån till mig. Det är kärlek det.


En annan sak som är väldigt bra med det här lacket är att det här bara är två lager, och sedan ett lager Seche vite på det. Använder man lite flödigare lager än vad jag gör så kan det till och med vara en one-coater. Enda smolket i bägaren är att det var lite geléigt i formulan och på ett par naglar blev det liksom lite trådigt. Vänta en stund mellan lagren, är min rekommendation.


Mad man with a box matchas bäst med boxen som avses i namnet, alltså Tardisen. Alla Doctor Who-kollektioner bör innehålla ett Tardisblått lack och det här är alltså Pahlish tolkning. Just den här Tardisen är den senaste i samlingen. En kakburk. Komplett med Tardis-ljud när man öppnar den, så det är svårt att smyga till sig en kaka numera.
Tardis är för övrigt en förkortning för Time And Relative Dimensions In Space, och är Doktorns transportmedel kamouflerat till en blå polisbox från 60-talet. Den kan alltså färdas både i tiden och i rymden. Fiffigt värre.

Betyg 5/5

I haven't been this over-the-top-happy with a polish for quite a while. Mad man with a box from Pahlish is of course a Doctor Who polish, and this is the Tardis polish of the collection released earlier this year, and thus matched with my new cookie jar in the shape of a Tardis. But of course...
This is a navy blue base with golden flakes and blue glass flecks and I absolutely love it to bits. This can be a one coater if you're a bit generous but I used two coats on my pictures. It is a bit jelly like in formula and can be a bit tricky to apply, but if you wait a minute or two between caots you sholdn't have too much troble with it.