söndag 3 augusti 2014

Pahlish, Mad man with a box

Är ni redo för ett lack som är så snyggt att jag nästan får lite andnöd? Bra. 
Jag fortsätter att beta av Pahlish Doctor Who-kollektion som släpptes i början på året, med det lack som var det första jag köpte i en slags preview-försäljning redan i november förra året. Mad man in a box har alltså stått och mognat ett tag. Mannen som avses i lacknamnet är så klart Doktorn själv, i det här fallet till och med den elfte Doktorn. Boxen får ni se längre ner.


Och vad är det då som är så snyggt med Mad man in a box? Ungefär allt. Det här är en marinblå bas med gyllene flagor och blå glassflecks och det är så vackert att jag får dåndimpen och smäller av lite grann. Jag har inte varit så här entusiastisk över ett lack på länge.
Det finns fortfarande till salu på Pahlish egen Big Cartel shop, där det just nu dessutom pågår lite rea på utgående lack. Det råkar jag veta för igår visade älskade maken hur mycket han är just älskade maken, genom att köpa ett par lack därifrån till mig. Det är kärlek det.


En annan sak som är väldigt bra med det här lacket är att det här bara är två lager, och sedan ett lager Seche vite på det. Använder man lite flödigare lager än vad jag gör så kan det till och med vara en one-coater. Enda smolket i bägaren är att det var lite geléigt i formulan och på ett par naglar blev det liksom lite trådigt. Vänta en stund mellan lagren, är min rekommendation.


Mad man with a box matchas bäst med boxen som avses i namnet, alltså Tardisen. Alla Doctor Who-kollektioner bör innehålla ett Tardisblått lack och det här är alltså Pahlish tolkning. Just den här Tardisen är den senaste i samlingen. En kakburk. Komplett med Tardis-ljud när man öppnar den, så det är svårt att smyga till sig en kaka numera.
Tardis är för övrigt en förkortning för Time And Relative Dimensions In Space, och är Doktorns transportmedel kamouflerat till en blå polisbox från 60-talet. Den kan alltså färdas både i tiden och i rymden. Fiffigt värre.

Betyg 5/5

I haven't been this over-the-top-happy with a polish for quite a while. Mad man with a box from Pahlish is of course a Doctor Who polish, and this is the Tardis polish of the collection released earlier this year, and thus matched with my new cookie jar in the shape of a Tardis. But of course...
This is a navy blue base with golden flakes and blue glass flecks and I absolutely love it to bits. This can be a one coater if you're a bit generous but I used two coats on my pictures. It is a bit jelly like in formula and can be a bit tricky to apply, but if you wait a minute or two between caots you sholdn't have too much troble with it.

18 kommentarer:

 1. Det är så roligt när man stöter på de där lacken som verkligen får en på fall på riktigt, som gör att man påminns om varför man gillar nagellack. Det här ser fint ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av de bästa känslorna faktiskt. När det gäller nagellack alltså. :D

   Radera
 2. Now that is a cool cookie jar! My friend is a huge Dr Who fan so he'd love it! *takes notes for Christmas present* hehe ;-)

  I'm always a fan of one coaters so easy to work with! This is very pretty and I love the deep dark blue :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. It makes the TARDIS-sound as well. Going through batteries a bit too fast though.

   Radera
 3. Supersnyggt och det värmer ett Whoian-hjärta. Hade jag ätit kakor oftare hade jag definitivt köpt den kakburken =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju ha annat än kakor i den. Löstagbar insats har den också, så att den är lätt att diska. :D

   Radera
 4. Åh jag förstår verkligen hur mycket du älskar detta underbara lack, guuuud sååå snyggt. Och sååå gulligt av maken din att köpa några lack som han verkligen vet att du önskar dig. ;-) <3

  SvaraRadera
 5. Ojojoj så snyggt!!! skapar ett habegär ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är så snygg så det inte är klokt!

   Radera
 6. Alltså åh, bara för dina bilders skull satte jag mig genast ner och beställde dethär lacket! Det är ju bara för snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och att det är ett Doctor Who-lack gör ju inte saken värre, liksom... :D

   Radera
  2. Tänker inte be om ursäkt för det ett enda dugg. :D Hoppas du kommer älska det lika mycket som jag gör.

   Radera
  3. Haha, det behöver du inte göra heller ;D Det kommer jag säkert, är så svag för lack som skimrar som dethär!

   Radera
 7. Riktigt läcker!
  Tycker Pahlish har alldeles för många fina lack haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite besvärlt faktiskt, när man vill ha ungefär allihop. Har missat många godbitar genom åren.

   Radera
 8. Ok. Nu har varit hos Pahlish och handlat nagellack. Bara för att jag såg detta underbara lack här. Jag har även skrivit upp receptet på kakorna och ska baka dem i helgen. För att göra det hela komplett vill jag nu veta var du hittade burken. För det var burken jag ville ha från början, resten bara följde med på något sätt. Kan man välja ljud på burken? För det vore toppen om en Dalek började skrika "Exterminate!!!" så fort sonen tänkte stjäla en kaka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D Förlåt? Burken är köpt på roligaprylar.se och den finns bara med landande Tardisljud. Tyvärr, för ditt förslag är ju mycket roligare. Dalek-kakburk? Finns det? *hastar iväg och kollar*

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!