Sidor

torsdag 7 augusti 2014

OPI, You're so vain-illa

När jag såg de första bilderna av den kommande Coca-colakollektionen så var det You're so vaini-illa som först fångade min blick. Kan ju tyckas vara konstigt med tanke på hur många färgglada och tjusiga lack kollektionen innehåller, men jag har två anledningar till detta.
1. Jag älskar vanilj.
2. Jag har dille på ljusa lack.


Nu var ju inte det här riktigt så ljust som jag trodde det skulle vara. Jag gissade på en nästanvit gul med stänk av beige. Och så är det beige med gula undertoner - inte många rätt alltså. Jag brukar inte gilla att ha beiga naglar för jag brukar tycka det ser alldeles för mycket ut som dockhänder, men det här gillar jag nästan precis så mycket som trodde att jag skulle göra, trots att det inte helt levde upp till förväntningarna.


Något som jag dock förväntade mig och som jag fick infriat var att det skulle vara besvärligt att måla med. Första lagret var ungefär hur randigt och fläckigt som helst, men med två till lite generösare lager och Seche vite ovanpå, så blev det ganska bra. Det är lite rinnigt dock, och jag fick en del i nagelbanden.
Jag var lite sur på penseln i den här flaskan också. Jag brukar inte ha problem med OPIs penslar trots att de är breda och jag oftast inte gillar det, men just här var den inte alls rolig. Gissar att det kan bero på bredden i kombination med det lite rinniga lacket.


Enbart för att ha något bra att matcha det här lacket med så köpte jag mitt livs första vaniljcola. Med tanke på hur mycket jag gillar vanilj kan det ju tyckas konstigt att det dröjt tills nu med att jag fick märka att min favoritläsk kunde bli ännu godare, men så går det när man har en älskad make som bestämt hävdat att vaniljcola smakar hostmedicin. Antingen blåljög han för mig, eller så har vi helt olika uppfattningar om hur hostmedicin smakar.

Betyg 4/5

When I first saw pictures of the Coca-cola collection fom OPI, You're so vain-illa was one of the first polishes to catch my eye. My two reasons for this is 1. I love vanilla and 2. I'm hung up on really light coloured polishes.
This wasn't quite as light as I had hoped. I was hoping for a light, almost white, yellow and instead I got a beige leaning yellow. Beige on me tend to look like mannequin hands, but surprisingly enough I really like this polish on me.
I was very much prepered for this polish being difficult to apply and it didn't dissapoint me in that aspect. The first coat was night mareishly streaky, but with two generous coats on top of that, and then finishing off with Seche vite, it didn't turn out too bad after all. It was a bit runny though and more the boss of me than I of it.
For the first time in my life I had a vanilla coke, just to have something to match this polish with. Considering how much I love vanilla it might seem strange that it took me so long to realise that my favourite soda could taste even better. My darling husband has told me it tastes like cought syrup. Either he's been lying to me or we have different opinions on how cought syrup taste.