tisdag 5 augusti 2014

IsaDora, Atlantis + ett boktips

Här sitter jag och ska skriva om ett lack jag bar för någon vecka sedan och förbannar mig själv för att jag aldrig lär mig att anteckna något om lacken jag bär. Högst troligt beror det på att jag tänker att jag ska blogga om det rätt så omgående, men så händer lite liv och jag glömmer helt enkelt bort det. 


Nåväl, Atlantis är i varje fall ett turkost lack som lutar åt det gröna hållet. En sådan där färg som alltid dyker upp till sommaren och som jag alltid lyckas köpa på mig fast jag redan har ett gäng i samma färg. Det är mycket jag aldrig lär mig.


Jag har för mig att det här var ett crellylack och att jag använde två lager, men hade behövt ett tredje. Det ser rätt så ojämnt ut. Och som vanligt är det en massa kladd utanför eftersom piassavakvasten IsaDora kallar för pensel är så bred att jag målar halva handen när jag lackar med deras lack.


Jag hade precis börjat läsa den här boken när jag bar lacket, och nu har jag läst ut den för flera dagar sedan. Stephen King är en av mina favoritförfattare och den här boken var så där bra att när jag läste ut den satt jag och hulkgrät en liten stund.
"Doctor Sleep" är uppföljaren på "The shining", eller "Varsel" som den fick heta på svenska, och handlar om den lille pojken Danny som vuxen och hur han som nykter alkoholist hjälper en ung flicka att komma undan några som vill åt hennes förmågor.

Betyg 2/5. Boken får 5/5

So... Once again I wore a polish without taking any notes and now that I am finally blogging about it I remember just about nothing about it. If my memory serves me right, and I'm not sure it does, this is two coats of the turqouise polish Atlantis, and I had needed a third 'cause it's a bit uneaven. This polish has a wide brush that is too wide for my liking so maybe I just gave up on it.
Matching object is "Doctor Sleep" by my favourite author Stephen King. The sequel to "The shining" concentrates around the boy Danny that has now grown up. He is a recovering alcoholic and uses his shine to help people at the hospice that he works at to step over when they die. He comes in contact with the young girl Abra and tries to help her hide from The knot, a group of people that want Abra for her powers.

8 kommentarer:

 1. Fint! Jag bar också detta för ett par dagar sen, tycker det är en riktigt härlig sommarfärg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin sommarfärg ja, men jag har redan så många...

   Radera
 2. It's a nice green colour and matches the book well! I've never read it - but the cat looks cute :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Not 100% sure the cat in the book is so cute. Not scary but he predicts death.

   Radera
 3. Jag är ju en av dom som gillar Isadoras penslar, men jag har också för mig att det här blev ganska ojämnt innan jag la på topplacket. Snyggt är det i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle också gilla dem om den var sådär 1½ mm smalare. Så att den fick plats på mina naglar...

   Radera
 4. Härligt lack verkligen, glad färg. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typisk sommarfärg, och sommaren är ju härlig. :D

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!