söndag 6 juli 2014

NailartSunday: Neon

Kan det bli lämpligare? Sväronen kommer hem från sin USA-resa med ett gäng neonlack från märket Pop till mig, samma dag som Lela utlyser neon som veckans tema på NailartSunday. Jag plockade bara fram ett femte neonlack ur gömmorna och vips så hade jag fem neonlack att göra en skittle med.


Fem neonisar alltså, även om kameran i vanlig ordning får en liten knäpp och omvandlar de skrikigt neoniga färgerna till något urvattnat blaha. Förutom blå Skinny dip från Orly är alla lacken från det för mig tidigare okända märket Pop. Flaskordningen visar neonrosa Pink, neongula Yellow, lila Violetta och orangea Mandarin. Det blå och det lila är kanske mer knalliga än neon, men övriga är klassiska neonfärger.


För en gångs skull valde jag att lägga neonlacken över vitt, för att få dem att poppa ordentligt. Neonlacken har två eller tre lager, inte för att jag minns vilka som fick det tredje. Det var nog olika beroende på hur skicklig jag var.
Pop var utmärkta att lacka med och jag skulle inta ha något emot att ha fler i samlingen. Får se vad jag kan göra åt den saken.
Torktiden var okej, som neoner brukar så torkar de matt så jag har blankt topplack på som vanligt.
Här skymtar även en av mina senaste tatueringar. För er som vill se mer av dem har jag skrivit om dem på andra bloggen, och ni hittar det inlägget om ni klickar här.


Häromdagen var jag i Gränna med älskade maken och de två yngsta barnen. Bland annat köpte vi polkagrisstången Trollgodis i neonfärgat papper. Smakar hallon och saltlakrits - riktigt god.

Todays theme for NailartSunday is neon, and since my husbands parents came back from a trip to the US earlier this week, bringing four neon polishes from the brand Pop, I had no excuses to not participate this week.
I choose to make a skittle, adding on Skinny dip from Orly that I already had in the ever expanding collection. The Pop polishes are Pink, Yellow, Violetta and Mandarin. I used two or three coats for the neon polishes, on top of a white polish to really make the colours pop.
Matching object of the day is a polkagris. A typically Swedish hard candy that is traditonally made in the town of Gränna that I visited earlier this week. The classic polkagris is white with red stripes and tastes like mint. 

18 kommentarer:

 1. Vad snyggt och somrigt! Trollgodiset lät ju magiskt gott :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skulle bara ana vad gott det är!

   Radera
 2. Verkar vare ett intressant märke, jättehärliga färger ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt spännande märke verkar det som. Hoppas det går att nätshoppa dem, jag har inte undersökt det än.

   Radera
 3. Vilken härlig och glad sommarmani, den andas sommar och värme och sköna dagar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du, sommarvärmen kan man inte klaga på här i varje fall.

   Radera
 4. Åh wow vilka härliga färger!!! Jättepassand emed en skittle dessutom så färgerna verkligen kommer till in rätt. Men hallon och saltlakrits låter bara yuck! LOL Lakrits är inte godis, det är "äcklis".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha.... Du är en sån.... Om mitt tangentbord inte hade pajat så att jag inte kan göra parenteser längre hade jag gjort en blinksmiley där.
   Själv älskar jag lakrits innerligt och har gjort hela mitt liv. Mitt månadens-måste-godis är icke choklad utan lakrits. Helst salt.

   Radera
 5. Wow! Sommarnaglar! Så snyggt!

  SvaraRadera
 6. Åh vilka härliga färger. Säg den kamera som pallar neoner, mina naglar lyser så alla ser dom på långt håll, men bilderna...blahablaha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är bra att kameran blaskar till lite så man inte behöver ha solglasögon när man bläddrar bland bloggar.

   Radera
 7. Det måste vara ödet:) Otroligt fint, så härligt med neon! Och med skittles! Jag körde också på en neonskittle:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Great minds think alike, som jag brukar säga.

   Radera
 8. Tjusigt:) Tycker flaskorna på de nya lacken ser väldigt lika ut American Apparel. Inte för att det betyder något alls utan enbart en iakttagelse.
  Hallon/lakrits verkar vara en populär kombo som gått hem hos sambon. Jag håller mig så långt bort som möjligt, lakrits är ingen favorit hos mig. Choklad däremot, vilken dag i veckan som helt, vilken vecka som helst;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Choklad är också gott, men ingenting är så gott som lakrits.
   Jag tänkte också på att flaskorna var lika American Apparel, och om jag förstod det hela rätt så var Pop det egna märket för någon annan kedja. Walgreens? Hette den så? Nåja, man vet aldrig. Är ju inte omöjligt att det är samma sak fast det står annat på etiketten.

   Radera
 9. Stunning neons! I like them :-)

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!