lördag 19 juli 2014

Cirque, Tibetan nights

Från rött till blått - dagens naglar får prydas av Tibetan nights från Cirque. Jag har aldrig varit i Tibet så jag vet inte hur väl det här stämmer överens med natthimlen där, men att det är tjusigt värre ser jag i varje fall.


Det här är inte en jelly, utan mer en klart blå bas. Lite halvgenomskinlig sådär, så att silverglittren kan komma till sin rätt och gnistra som små stjärnor. Stjärnorna kommer i form av mikroglitter i silver, men det finns även stjärnfall med i bilden gestaltat av strängglitter. Jag gillar inte strängglitter. Här är de dock så pass små att jag kan stå ut.
Basfärgen då? Jo, den är blå. Drar en liten aning åt det gröna hållet, men är rejält bläckblå som snudd på svärtar sig lite.


Hur djupt blått man får det beror så klart på hur många lager man lägger på. Här har jag tre lager. Det är fortfarande lite flammigt, men det gör egentligen ingenting när det gäller lack som det här. Den lite ojämna färgen gör bara att det ännu mer ser ut som en stjärnhimmel, och det kan väl knappast vara något fel med det.
Lätt att lacka med, lagom spridning på glittret och det torkar finemang under Seche vite. Jag tycker för övrigt att det är ett måste med blankt topplack på det här, eftersom det torkade in lite vinylmatt så där.


När jag var i Gränna häromsistens fick jag en blå påse te av älskade maken. Jag älskar te. Om ni hade missat det.

Betyg 4/5

I've never been to Tibet so I can't tell you if this is an accurate description of the Tibetan nights, but I do know that this is a very lovely blue polish.
I used three easily applied coats to get this result, and it is somewhat splotchy, not that I think it matters. I actually think it gives the polish an even more star night-y feel. Swimming in the ink blue, a little bit leaning green, base polish we find mini silver glitter and also my nemesis - bar glitter. Dun dun dun! But this bar glitter is so tiny that I really don't mind it at all.
It dries a bit matte, so shiny top coat is prefered on my part.
I love tea, and when I went on a trip to Gränna the other week, my darling husband bought me a blue bag of berry flavoured tea. Vättern is the second largest lake in Sweden, and also the lake Gränna is situated at, and a våg is a wave, so Vätternvåg means waves over lake Vättern. 

14 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt vackert lack =) Det passar dig =) Hoppas att teet var gott =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt gott faktiskt, men inte som morgonte. Mer tillsammans med goda kakor eller så.

   Radera
 2. Det här är en av mina personliga favoriter! Så vacker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade älskat det mer om det inte varit för strängglittret, men man kan ju inte få allt.

   Radera
 3. Hehe I've never been to Tibet either so cannot possible comment!!!

  It's a pretty blue and goes well with the tea :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maybe it just sounded fancy? :D

   Radera
 4. Riktigt läckert, natthimmel i vilket fall som helst vare sig det är i Tibet eller annorstädes. Teet låter hur smarrigt som helst! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Natthimmel kan jag absolut hålla med om.

   Radera
 5. Hade faktiskt inte gissat på att det var strängglitter i det här lacket. Strängglitter är inte alls min grej, men eftersom dom inte syns här och färgen är så fin så gillar jag det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan väl säga att jag blev förvånad/besviken när jag såg det, för det har jag inte alls sett på swatchar. Men de är små och dominerar inte, så det får gå. För den här gången. :D

   Radera
 6. Åh, vilket fint lack! Har inte provat Cirque, börjar nog bli dags.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara testat det här och Lonesome George. Mersmaken är enorm! :D

   Radera
 7. Svar
  1. Förutom strängglittret så.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!