Sidor

söndag 29 juni 2014

Nailart Sunday: OPI, Chasing rainbows

Man kan ju tycka så här i efterhand att jag var dum i huvudet som inte köpte Rainbow connection från OPI den där gången jag stod i en butik och höll en flaska i handen. Och hade jag vetat då hur mycket jag ville ha det ett halvår senare så hade jag så klart slagit till, men just då var jag rätt så trött på glitter så det blev inget köp. Sedan dess har jag suttit med trånande blick och spanat in lacket på både Tradera och E-bay, till skamligt höga priser. Så när OPI släppte sin nya version av detta hypade lack så var jag snabb att klicka hem Chasing rainbows
Här i en layering över Essies Find me an oasis så att jag kan vara med på Lelas Nailart Sunday. Kriterierna där är minst två olika lack, så jag kvalar in även om det är så enkelt som en layering.


Eftersom jag inte har Rainbow connection att jämföra med så vet jag inte om Chasing rainbows är likt, jättelikt eller en kopia. Jag gissar dock att det är jättellikt, men inte riktigt en kopia. I en klar bas simmar det runt massor av glitter i allsköns färger, orange, grön, rosa, guld, silver, turkost - lite som en regnbåge alltså. Ett par olika storlekar på glittren men förhållandevis små.


Jag var på resande fot när jag bar Essies Find me an oasis och eftersom jag anade att det skulle bli slitet så plockade jag med mig Chasing rainbows att piffa upp den befintliga manikyren med. Sagt och gjort - straxt innan vi knallade ner till Gripsholm värdshus matsal för vår fyrarätters middag, så penslade jag på ett lager av Chasing rainbows för att dölja lite tip wear.
Det här är alltså ett enda lager så det är fullsmockat med glitter. Lättmålat och bra spridning på glittren. Inget topplack den här gången och jag blev inte tokig på det en enda gång eftersom glittren är så platta.


Hade inte riktigt något att matcha med där på hotellrummet, så det blev helt enkelt en störtfånig matchning med den underbara utsikten. Jo, det är Gripsholms slott som skymtar där bakom naglarna. Vill ni veta mer ingående hur jag hade det på resan kan ni läsa om det här.

Betyg 4/5

Och bara för att jag kan - en liten söndagssång:

Rainbow connection - Kermit & Rowlf

I never bought Rainbow connection when it was released, a fact I have regretted more than ten times since I actually had a bottle in my hand once. So when the dupeish polish Chasing rainbows was released earlier this year I didn't really think about it - I just bought it.
This glitter polish is best layered and this is one coat over Essies Find me an oasis. It was easily applied and dry time was quick. I didn't use any top coat this time, simply because I hadn't brought any with me when I went on a litte trip with my husband earlier this week. Therefore not a regular matching object today, just the view from out hotel room. So yes, it's the Gripsholm castle all blurry there in the background.
Finishing off with a Sunday song today. "Rainbow connection" as sung bu Kermit and Rowlf.