Sidor

fredag 6 juni 2014

HoloFredag: A England, Fonteyn

Jag har redan gjort svenska naglar på Nationaldagen, och eftersom jag inte direkt står i en folksamling iklädd folkdräkt och viftar med svenska flaggan idag, så väljer jag att lägga krutet på att fira veckans viktigaste dag - holofredag hos Skimmerskuggan.


Eftersom solen skiner idag (hurra!) så passade jag på att måla på det enda lacket ur A Englands Ballerina-kollektion jag hittills har fått tag på. Fonteyn är ett ljust grålila lack. Lite svår färg att beskriva men som ljuslila syrén skulle jag vilja säga. Och så holo på det, riktigt kraftig effekt för att vara A England som brukar vara mer scattered än så här. Väldigt svår att få ner i kameran men den finns där.


Som vanligt är A England lite fluffiga sådär, så det är inte tal om tunna lager här. Två lager av det lite flödigare slaget alltså. Bra täckning och ingen holosjuka. Torkar snabbt och holoeffekten mattas inte av topplack.


Attans också att vår lila syrén hade blommat över, annars hade jag matchat med den. Eftersom jag var för lat för att leta matchade jag i stället med kolkwitzian som växer bredvid, fastän att den är rosa.

Betyg 4/5

Fonteyn from A England is the only one of the Ballerina polishes I've managed to get my hands on, so far. It's a soft greyish lilac with a good holographic effect.
Two coats and dries quickly.
Since my lilac isn't in bloom any longer I turned to my kolkwitzia amabilis for the matching object.