tisdag 24 juni 2014

Essie, Find me an oasis

Min förkärlek till nästan-vita lack får sitt lystmäte igen med Find me an oasis från Essies Resort 2014-kollektion. Om jag är förtjust? Väldigt.


Så ljusblått det går att få det? Jag kan inte låta bli att tänka på sådana där resekatalogsbilder av kritvita stränder och knallblåa hav när jag ser det här lacket. Bara en paraplydrink i näven och solbruna ben som fattas. Inte jag alltså, som hellre sitter i skuggan och läser en bok med mina ben som faktiskt har en aning av samma färg som det här lacket - så blek är jag.
Men ändå, riktigt ljuvligt vitblå. Faktiskt fick jag hålla det mot älskade makens vita tröja innan han gick med på att det var blått och inte vitt jag hade på naglarna.


Nu är ju det här en pastell, och som vi vet vid det här laget krävs det sina lager att få pasteller snyggt och inte randigt eller fläckigt. Det här är fyra lager varav tre ganska tunna och ett sista lite flödigare lager. Kanske en aning rinnigt, men jag kan väl inte påstå att det var svårlackat direkt. Torkar hyfsat fort under lite Seche vite.


Det är inte första gången jag matchar med den här glasskålen, men när naglarna nästan inte syns när man lägger handen på den så är den värdig sin reprisplats.

Betyg 3,5/5

Find me an oasis is part of the Resort collection from Essie 2014. Such a light blue that it's almost a white. I really love these almost white polishes and this little gem is not an exeption.
This is four coats, wich isn't unusual with pastelles if you want them to not be streaky and splochy. Dry time was fairly quick.
Matching object for this is a glass bowl that made my nails dissappear.

2 kommentarer:

  1. Thank goodness it was quick drying! 4 coats wow! It is quite subtle blue and you are right, almost white like! It's pretty :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. 4 coats is a bit too much, but I do really thin ones so maybe just 2 or 3 if you use more polish than I do. But I find that it dries a bit quicker with thinner coats.

      Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!